3 min. čitanja

FOTO: EKSKLUZIVNO “Netko upravo betonira privatnu plažu ispred kuće Luke Modrića” – Inspekcije ne žele na teren!

FOTO: EKSKLUZIVNO “Netko upravo betonira privatnu plažu ispred kuće Luke Modrića” – Inspekcije ne žele na teren!
Foto: Čitatelj / Morski HR

ZADAR – Mehanizacija s betonom jutros je osvanula uz, kako nam kažu građani, vilu Luke Modrića u Kožinu, naselju pod ingerencijom Grada Zadra. Dobili smo fotografije koje pokazuju betoniranje na pomorskom dobru, a kako nam građani javljaju – nema zakonom propisane table, na kojoj moraju pisati svi podaci o radovima.

– Pitao sam jel’ imaju dozvolu, grubo su odgovorili “ne”, i jako su ubrzani. I imate na kraju Kožina, gradi se 5 zgrada bez table, ubrzana gradnja i rade u 3 smjene. Ovo je kuća Luke Modrića i još jedna do nje, a plaža je zajednička – kazuje nam građanin koji je želio ostati anoniman.

Foto: Čitatelj / Morski HR

Nazvali smo betonaru čije vozilo transportira i iskrcaje beton na pomorsko dobro i kazali su nam da su oni samo prijevoznici, te da istovaruju na gradilište beton, a tko je investitor – navodno nemaju pojma.

Potom smo poziv uputili inspektoru, odnosno Voditelju Odjela za inspekcijske poslove pri Lučkoj kapetaniji Zadar, Borisu Mediću, koji bi po prijavi trebao izići na teren i reagirati. No umjesto izlaska na teren, najprije nas je uputio na komunalno redarstvo Grada Zadra. Zvali smo ih, ali kad se nisu javili, ponovno smo ga nazvali da bi kao građani prijavili nedopuštene radnje na pomorskom dobru.

Foto: Čitatelj / Morski HR

Pitali smo Medića, tko treba napisati prekršaj za ovo?

– Možemo mi, može komunalno redarstvo, a može građevinska inspekcija. Ali mi ne možemo narediti nikome da vrati sve u prvobitno stanje – kazao nam je inspektor iz Lučke kapetanije Zadar.

Foto: Čitatelj / Morski HR

Ok, ali hoćete li sad po službenoj prijavi građana izaći na teren i odgovornim osobama uručiti prijavu za devastaciju pomorskog dobra?

– Je li ugrožena sigurnost plovidbe? Ako nije, onda…

Foto: Čitatelj / Morski HR

Gospodine, ne možemo znati je li ugrožena, jer ne znamo što se događa ispod mora, imamo fotografije i izjave s terena o onome što se događa iznad mora, a tiče se vaše službe. Mi ćemo svakako prijaviti i drugim institucijama koje nas savjetujete, ali hoćete li sad izići na teren?

– Pošaljite nam mail – kazao nam je, što smo, naravno naposljetku i napravili.

Foto: Čitatelj / Morski HR

U međuvremenu su nam se javili iz Komunalnog redarstva Grada Zadra, pa su nas uputili da je ovo ipak u nadležnosti Lučke kapetanije, jer se radi o pomorskom dobru. Zatražili su i oni da im pošaljemo mail, a službene izjave nisu željeli davati.

Kontaktirali smo i Državni inspektorat, gdje su nas također uputili u činjenicu da je ovo u nadležnosti Lučke kapetanije.

– Svakako, izići ćemo i mi na teren, i to kao prioritetni zadatak – kazala nam je Ivona Župan iz Državnog inspektorata.

Zašto inspektor Lučke kapetanije onda ne želi izići na teren, odgovor ćemo vjerojatno saznati uskoro.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.