2 min. čitanja

FOTO Carinski gat u Poreču otvoren za javnost uz feštu i marendu za sve - Simbolički obilježen ulazak u europsku zonu bez granica

FOTO Carinski gat u Poreču otvoren za javnost uz feštu i marendu za sve - Simbolički obilježen ulazak u europsku zonu bez granica
Foto: Grad Poreč

POREČ - Nakon velikog dočeka, i novogodišnje jutro u Poreču prošlo je u slavljeničkom tonu, ali ovoga puta na Carinskom gatu koji je ulaskom u Schengensku zonu, nakon niza godina, u nedjelju, proslavom otvoren za javnost.

Na gatu koji zauzima središnju poziciju na gradskoj rivi okupilo se na stotine Porečana i gostiju, koji su uz dobru kapljicu, pljukance sa šugom od sipa i živom muzikom kroz druženje i ples dočekali ovu povijesnu odluku.

Proslavu su zajednički organizirali Turistička zajednica Grada Poreča, Lučka uprava Poreč i Grad Poreč-Parenzo. Na ovaj simboličan način, Poreč kao jedna od top hrvatskih turističkih destinacija, obilježio je ulazak u europsku zonu bez granica.  

- Nakon što je dugo godina bio pomorski granični prijelaz, vjerujem da će ovaj gat odmah postati jedno od omiljenih mjesta za druženja i šetnje - rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Ulazak u Schengen će se sigurno pozitivno odraziti i na turističke dolaske jer će gužve na graničnim prijelazima biti značajno manje, što za Poreč i Istru, gdje većina gostiju dolazi automobilom, predstavlja značajan iskorak.

Nova godina privukla je i brojne goste u Poreč – radilo je desetak hotela, s nešto manje od 5000 gostiju, pa je tako, osim na Carinskom gatu, dobra atmosfera vladala u cijelom gradu.

U lokalima tražilo mjesto više kako bi se upile novogodišnje zrake sunca, koje su se nakon nekoliko dana napokon probile kroz oblake. Novogodišnji vikend u Poreču završio je tradicionalnom reprizom dočeka na Trgu Matije Gupca s Night Expressom, dok klizalište ostaje otvoreno do 8. siječnja.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.