3 min. čitanja

FOTO Biste li platili milijun dolara za život na ovom 'održivom' megabrodu od 230 metara? Bacite pogled na brod izunutra!

FOTO Biste li platili milijun dolara za život na ovom 'održivom' megabrodu od 230 metara? Bacite pogled na brod izunutra!
Foto: Brodosplit

Svjetski mediji svakodnevno objavljuju nove članke o rezidencijalnom brodu koji će se graditi u Brodosplitu. Brod se razlikuje od standardnih brodova za kružna putovanja po tome što je namjenski izgrađen za stambeni život na moru i trenutno je u fazi razvoja projekta i izrade dokumentacije, javljaju iz Brodosplita.

- Uvijek odabiremo projekte koji pridonose razvoju industrije i uključuju nove tehnologije. Ovaj brod opremljen je raznim mehanizmima za uštedu energije, ima motore na dva goriva (loživo ulje i LNG) i bit će optimizirana za najmanju moguću emisiju štetnih čestica i plinova. Mnogo je novih zelenih tehnologija i brodskih sustava, što ovo čini vrlo uzbudljivim projektom za nas - objašnjavaju.

Ako volite krstarenja i ideju života na luksuznom megabrodu trebali biste početi štedjeti za 2025., piše između ostalog i NBC Florida.

Jer, prema ugovoru između Storylinesa i splitskog Brodosplita, koji ugovor je vrijedan 1,5 milijardi dolara, završetak radova se očekuje 2025. godine. Brod će se zvati MV Narrative te će biti prvi stambeni brod na pogon ukapljenog prirodnog plina (LNG).

U njemu će se nalaziti nevjerojatnih 547 privatnih rezidencija. Storylines najavljuje kruzer kao "prvi ekološki održiv privatni rezidencijalni brod na svijetu".

Kao jednu od privlačnosti broda ističu i to što će se njime moći "putovati svijetom iz udobnosti doma", rekao je izvršni direktor Storylinesa Alister Punton.

Storylines i hrvatsko brodogradilište Brodosplit kažu da će brod biti prvi takve vrste koji će imati pogon na tekući prirodni plin. Ovakva metoda smanjuje emisiju ugljika za oko 25% u usporedbi s tradicionalnom dizelskom snagom.

Ljudi koji bi živjeli na MV Narrativeu moći će oploviti svijet svake tri godine. Isplovljavajući iz matične luke broda u Hrvatskoj, brod će provesti do pet dana u glavnim lukama diljem svijeta. Ogledni itinereri na web stranici Storylines prikazuju zaustavljanja od Sredozemlja do Australije i Južne Amerike.

Osim privatnih luksuznih rezidencija, brod će nuditi 20 različitih restorana i barova, poštu, školu, knjižnicu, bolnicu, banku, uredske prostore i nekoliko bazena.

Također su uključene: kuglana, mikro pivovara, kino dvorana, terasa za fitness na otvorenom sa "sportovima s reketom, sunčalištem za jogu i stazom za trčanje" i marina uz obalu za osobna plovila poput vodenih skutera i glisera.

Brod se također može pohvaliti "najvećim wellness centrom na moru", koji uključuje spa, teretanu i kliniku protiv starenja u prostoru od 10.000 četvornih stopa.

Osim ekološki osviještenog pogonskog sustava, Storylines kaže da će fokus broda na održivost uključivati ​​sustave za pretvaranje otpada u energiju, dok će " tržnica bez otpada" imati lokalne proizvode uključujući proizvode uzgojene u hidroponskom vrtu na solarnu energiju, piše NBC.

I.G

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.