2 min. čitanja

Formirali 'ljudski lanac' i spasili nasukanu posadu

Formirali 'ljudski lanac' i spasili nasukanu posadu
Foto: Unsplash / Ilustracija

SVIJET - Filipinska obalna straža spasila je 14 članova posade nasukanog broda tako što je formirala 'ljudski lanac'. Plovilo s više od 1.900 litara goriva u spremnicima ostaje pod stalnim nadzorom.

Kapetan malog filipinskog teretnog broda izvjestio je 25. veljače da brod ima problema s motorom. Uskoro nisu bili u mogućnosti manevrirati  pa je plovilo nastavilo plutati morem tijekom noći.

Pokrajinska obalna straža se zbog velikih valova nije uspjela približiti brodu. Međutim, u ponedjeljak ujutro, 27. veljače, gotovo dan nakon što se brod nasukao, valovi su se smirili. Članovi obalne straže uspjeli su zategnuti uže za spašavanje i formirati ljudski lanac kako bi pomogli 14 članova posade da dođu do obale.

Svi članovi posade sigurno su došli do obale i prošli zdravstvene preglede te su odvezeni u obližnji grad, piše The Maritime Executive.

Obalna straža izvješćuje da nastavlja nadzirati plovilo s više od 1.900 litara goriva u spremnicima. Također planiraju pregledati trup zbog pukotina ili znakova oštećenja koji bi mogli dovesti do izlijevanja nafte.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Dubrovčanin, kapetan Mario Rončević, s posadom spasio živote 36 Kubanaca
Da su dubrovački pomorci izrazito cijenjeni u svijetu nije novost. Ipak, s vremena na vrijeme, iz svijeta dođe priča koja pokazuje kako oni nisu samo vrijedni radnici, već su i veliki ljudi. Jedna takva priča dolazi iz dalekog Meksičkog zaljeva. Dubrovčanin Mario Rončević, kapetan na brodu Rostrum…
SPAŠENO TROJE DJECE S PUČINE Isplovili na daskama kod Lokve Rogoznice, pronađeni kod Brača! | | Morski HR
Sinoć, 17. srpnja 2022. godine, oko 22 sata Policijska postaja Omiš zaprimila je informaciju kako se s područja Lokve Rogoznice troje djece, stranih državljana, u dobi od 15 i 14
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.