1 min. čitanja

FESTIVAL VISUALIA Svjetlosne instalacije na moru

FESTIVAL VISUALIA Svjetlosne instalacije na moru
Foto: Visualia Festival / Facebook

PULA - Večerašnji je termin, od 21:30 sati na Forumu rezerviran za video mappinge -  trilogiju "Phaneron" Jeana Samboleca i pobjednike javnog poziva iz 2019. godine; umjetničkog kolektiva VPM s 3D video mappingom "Inner Light" * Osim projekcija na Forumu, na Kaštelu će se, u intervalima od 15 minuta, u razdoblju od 20 sati do ponoć prikazivati 2D video mapping lokalnog umjetnika Undertoon naziva "Pola Romana"

Još večeras i sutra možete uživati u svjetlosnim instalacijama Visualie, festivala svjetla koji se u Puli održava osmi puta, i to nakon dvije godine pauze radi korone.

Nakon sinoćnjeg otvorenja na Portarati performansom "Giant Babies" posjetitelji su mogli uživati u svjetlosnim instalacijama, od kojim su mnoge i interaktivnem na desetak punktova po gradu. Festival je i ove godine ugostio umjetnike iz Hrvatske, Španjolske, Njemačke, Nizozemske, Mađarske te Italije.

Večerašnji je termin, od 21:30 sati na Forumu rezerviran za video mappinge -  trilogiju "Phaneron" Jeana Samboleca i pobjednike javnog poziva iz 2019. godine; umjetničkog kolektiva VPM s 3D video mappingom "Inner Light".

Osim projekcija na Forumu, na Kaštelu će se, u intervalima od 15 minuta, u razdoblju od 20 sati do ponoć prikazivati 2D video mapping lokalnog umjetnika Undertoon naziva "Pola Romana".

Ne propustite ni svjetlosnu animaciju koja će se održati na zvoniku katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije kroz sva tri festivalska dana, a zanimljivo je da je,  po prvi puta, program sa čvrstog tla zakoračio na morsku površinu i to pored Riječkog gata gdje je mađarski dvojac Koros Design postavio velike svjetlosne lopoče, a koji su zasigurno jedna od efektnijih instalacija s pogledom na Arenu i grad, piše Istra24.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.