3 min. čitanja

FESTIVAL OPTIMISTA ISPRED PULSKE LUKE Una, Nika i Iva najbolje u klasama

FESTIVAL OPTIMISTA ISPRED PULSKE LUKE Una, Nika i Iva najbolje u klasama
Foto: JK Vega

PULA - U nedjelju je završio 18. Memorijal Zlatan Pečenković, u organizaciji Jedriličarskog kluba Vega s odjedrenim jednim plovom za klasu Optimist, i po 2 plova za klase ILCA 4 i ILCA 6. Nakon umjerenog do jakog jugozapadnog vjetra i jakih valova koji je puhao u subotu, u nedjelju je jedriličare dočekalo mirnije more, puhao je južni vjetar brzine do 10-ak čvorova, vjetar je oko 14 sati okrenuo na maestral, ali je to već prilično kasno, pa je regatni odbor odlučio jedriličare poslati na obalu i zaključiti regatu.

U najbrojnijoj klasi Optimist (144 natjecatelja), pobijedio je Cristian Casetllan iz Triestina sport del Mare, najbolje djevojka je Una Krivić iz kluba domaćina JK Vega na 10.mjestu. Plasman istarskih jedriličara: 16. Ivan Družeta (JK Uljanik), 20. Tonka Kostelić (Vega) 7. djevojka, 30. Franco Enrico Suarez Radin (JK Horizont, Poreč), 31. Roman Mohorović (Vega), 36. Leon Labinjan (Horizont), 41. Veronika Čatić (Vega), 44. Eni Ladavac (Maestral), 52. Mario Barbić (Vega), 55. Leni Sejfo Begzić (Maestral), 56. Dorian Zechiatti (Horizont), 63. Rene Curić (Uljanik), 67. Mateo Poropat, 71. Karlo Romić (oboje Vega), 75. Adrian Tubaković (Horizont), 86. Filip Pamić (Vega), 87. Tia Blašković (Kvarner, Rabac), 100. Dominik Jurjević (Horizont). 

U klasi ILCA 4 nastupila su 22 jedriličara i jedriličarke, najbolji je bio Jeremias Patikryl iz Češke, a među djevojkama je najbolja bila Nika Fornažar iz porečkog Horizonta. Istarski jedriličari zauzeli su sljedeća mjesta: 2. Edi Jurman, 5. Andrej Bozoki, 7. Karla Blašković i 2.djevojpšijhjka, 10. Marko Puljiz (svi Uljanik), 11. Ivano Rovis (Vega), 12. Lucija Belušić 4. djevojka (Uljanik), 14. Marko Legović (Horizont). 

U klasi ILCA 6 u kojoj je nastupilo je 12 natjecatelja, najbolje se snašla Iva Rokvić iz JK Uljanik, na drugom mjestu je završio Luka Pahljina (Uljanik), dok je 3. bila Manola Miletić iz Kvarnera. 

Uz najbolje, nagrade su dobili i najbolji do 12 godina, a to su Albert Lebinac i Ana Perušić iz Galeba, te najmlađi natjecatelji iz Galeba i Petra Barbić iz Vege. 

Podjela nagrada održana je u prostorijama JK Vega. 

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.