1 min. čitanja

Festival antike u Puli - Borbe gladijatora i bogata antička povijest

Festival antike u Puli - Borbe gladijatora i bogata antička povijest
Foto: Grad Pula

PULA - Festival antike - Pula Svperiorvm, kao tradicionalni odgovor na potrebu za stvaranjem prepoznatljivog glazbeno-scenskog, edukativnog događaja koji će svima koji to žele približiti izrazito vrijedan dio tri tisućljetne povijesti grada Pule i njegove okolice te već godinama kulturološki oplemenjuje pulsku svakodnevnicu.

Dani antike - Pula Svperiorvm 2023. ove godine slave 20 godina postojanja te će tim povodom biti organizirana izložba radova prijašnjih festivala Dana antika.

Foto: Grad Pula

Ovogodišnji program biti će atraktivan i ispunjen sadržajima bogate antičke povijesti te će se većina programa zbivati na antičkom trgu Forumu, na prostoru ispred Augustovog hrama i gradske Palače koji su se dokazali kao izvrsna kulisa za ovaj, već reprezentativan povijesni događaj.

Foto: Grad Pula

Ovogodišnji glazbeno-scenski program održat će se tri vikenda za redom odnosno 26. i 27. svibnja, 2. i 3. lipnja te 9. i 10. lipnja 2023. godine.

Prva ovogodišnja spektakularna borba gladijatora Spectacvla Antiqva biti će upriličena u Areni 10. lipnja 2023., a raspored događanja možete provjeriti na stranicama Grada Pule.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.