3 min. čitanja

FOTO: FALA TI MORE Održan revijalni Božićni ribolov u Sutivanu

FOTO: FALA TI MORE Održan revijalni Božićni ribolov u Sutivanu
Foto: SRK Kalamuc

SUTIVAN - Uz oblačno ali mirno vrijeme na božićnom izdanju revijalnog ribolova FALA TI MORE u Sutivanu na more je izašlo devet ekipa u brodicama dok je s obale lovilo ukupno sedam juniora Sportskog ribolovnog kluba KALAMUC.

Lovilo se u akvatoriju Općine Sutivan od 8.30 do 11 sati nakon čega su brodice pristigle u luku i natjecatelji i gledatelji se počastili hladnim narescima, toplim pršuratama, suhim smokvama i pićem.

Ukupno ulovljeno 11,5 kg ribe

Vaganje koje je vodio Nedo Ivanović, stručni suradnik Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu je utvrdilo da je ukupni ostvareni ulov na natjecanju 11.56 kg ribe. Našlo se tu arbuna, kanjaca, knezova, fratara, komarči, šnjura, pauka, škarpuna, kantara, giri i bukava, lijep i raznovrstan ulov.

U juniorskoj konkurenciji najveći broj ulovljenih riba imao je Antonio Čengić, ukupno 242 gr, dok je veliko iznenađenje bio ulov najveće ribe u ukupnoj konkurenciji, komarče od 400 gr koju je ulovio s obale jedan od najmlađih natjecatelja kluba Branko Lamut.

Sva djeca sudionici dobili su i prigodne poklon pakete.Najbolje plasirani u lovu štapom ili rukom iz brodice su ekipa DENIS I GORAN (otac i sin) s 1954 gr ulova, dok je član iste obitelji u drugoj posadi imao manje sreće jer je jedini danas ostao bez ostvarenog ulova.

DENIS I GORAN osvojili su i nagradu za najvećeg arbuna od 172 gr kao i prijelazni pehar natjecanja koji je njihov sljedeću godinu dana.

Drugoplasirana ekipa je SIĆ PUN RIBE (Dina, Dino i Franjo) s ulovom od 1830 gr i hobotnicom od 1900 gr koja odlukom organizatora nije ušla u ukupan zbroj ulova.

Na trećem mjestu su ekipa DALMACIJA I SLAVONIJA (Nedo, Antonio i Emanuel) sa 1620 gr ulova dok se najveći kanjac koji je također dobio nagradu, našao u siću ekipe TRIO SIMPATICO (Eli, Ivan i Petar).

Priznanja i prigodne nagrade podijelila je predsjednica kluba Tija Mlinac. Lijepo i ugodno druženje te ulovljeni ručkovi za jedan od sljedećih dana obilježili su ovaj ribolovni predblagdanski dan u Sutivanu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.