3 min. čitanja

ESKALACIJA NA TIJATU Muškarac napao novinarku Maju Sever i sutkinju Sandru Artuković i oduzeo im mobitel!

ESKALACIJA NA TIJATU Muškarac napao novinarku Maju Sever i sutkinju Sandru Artuković i oduzeo im mobitel!
Foto: Maja Sever

Je li otok Tijat država u državi, pitanje je koje se nameće već od trenutka kad je restoran Spirito unatoč brojnim kršenjima hrvatskih zakona i dalje neometano radio. Nakon današnjeg incidenta koji se dogodio na otoku, takvo pitanje dobiva prilično jasan odgovor.

Novinarka HRT-a Maja Sever i bivša zamjenica ministra pravosuđa i sutkinja Sandra Artuković, išle su vidjeti je li restoran radi, unatoč njegovu zatvaranju od strane Državnog inspektorata. Podsjetimo, jutros smo objavili snimku koja je nastala sinoć i u kojoj se jasno vidi da je restoran dupkom pun!

VIDEO Restoran na Tijatu otvorio, unatoč zabrani inspekcije! | | Morski HR
“Neviđenu bahatost pokazali su vlasnici restorana Spirito na otoku Tijatu kojeg je zatvorila inspekcija. Oni su nakon zabrane inspekcije, jednostavno opet otvorili i nastavili raditi.” Tako

Svjedok s otoka Prvića svjedoči nam da je dvije žene napao vlasnik restorana.

- Došao došao je do njihovog broda, ušao im u brod odvezao ga, uzeo mobitel i bacio ga. Pozvale su policiju, koja je došla na uviđaj i napravila zapisnik - pojašnjava nam.

Sever: "Može li mi policija garantirati da ovaj čovjek neće u ulicu u koju ja idem?"

- Bila je neugodna situacija. Išle smo vidjet je li restoran radi. Frajer je vikao i bio je neugodan. Ušao je u naš brod i uzeo nam je mobitel! Rekao je da brišem slike. Dala sam mu mobitel i rekla da nas samo ne dira.  Policija mu je objasnila da je ovo javna površina i da nam ne može nitko zabraniti slikati. Nisam nikome slikala lice, već kako slikam plažu. Nisam bila na istraživačkom zadatku - pojašnjava nam kolegica Maja Sever, koja priznaje da je iako na godišnjem odmoru, sada u nepotrebnom strahu:

- Pitala sam policajce: "Možete li garantirati da ovaj čovjek neće ulicu u koju ja idem" - kazuje Sever kojoj je na javnoj površini i pomorskom dobru danas uskraćeno pravo kretanja od strane najobičnijeg civila koji na to nema nikakvo pravo! Poslala nam je i jedinu fotografiju koja joj je preostala u mobitelu, dok su joj druge, očito ilegalno, jednostavno izbrisane.

- Ja ne znam tog čovjeka i ne znam zašto nas je napao. Bio je jako neugodan - kazuje nam Maja Sever.

Jeziva je činjenica da su napadnute dvije žene i to novinarka i sutkinja, na javnoj površini i pomorskom dobru, o čemu će svakako ovih dana biti riječi jer ćemo se osobno pobrinuti da dođe do ušiju najviših institucija!

Upit o ovom događaju poslali smo na adresu šibenske policije, a odgovor ćemo dobiti, čim ga primimo.

Dodajmo ovome da su nam se u redakciju javili svjedoci koji teško optužuju vlasnike ovog restorana za protuzakonite radnje, te su spremni sa svojim spoznajama izići u javnost. S obzirom da se radi o vrlo ozbiljnim optužbama, svoje spoznaje proslijedili smo nadležnim organima reda, a uskoro ćemo objaviti i o čemu se radi…

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Državni inspektorat: “Vlasnik restorana na Tijatu morat će vratiti protupravno stečenu imovinsku korist!” | | Morski HR
Nakon što smo objavili snimku koja prikazuje kako je restoran Spirito na otoku Tijatu bio dupkom pun u nedjelju navečer, 31. srpnja 2022., unatoč zabrani rada od strane inspekcije, stigao nam
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.