3 min. čitanja

EKSKLUZIVNO! VIDEO Vlasnik Medicola sam krenuo rušiti zgradu na Čiovu koju je bespravno sagradio?

EKSKLUZIVNO! VIDEO Vlasnik Medicola sam krenuo rušiti zgradu na Čiovu koju je bespravno sagradio?
Foto: Čitatelj

ČIOVO - Medikolov vlasnik Ivan Rajković ilegalno je počeo graditi zgradu na obali Čiova, no nakon pobune građana, izlaska državnog inspektorata, zatvaranja gradilišta, te najave rušenja, čini se da je došao i dan kad će bageri poravnati što je bespravno izgradio!

Rajković je, podsjetimo, poslovno bankrotirao, pa završio u predstečajnoj nagodbi, a sve zbog dugova državi i dobavljačima. Cijelo to vrijeme milijunski posao s HZZO-om nikad nije došao u pitanje. Nedavno je njihovu buduću onkološku bolnicu Vlada proglasila strateškim projektom.

- Počeo je sam rušiti, da izbjegne velike troškove plaćanja koje bi mu državni inspektorat uručio. Puno ljudi ne može vjerovati da mu se počelo rušiti i to državnom moćniku koji drži hrvatsko zdravstvo u šaci. Možda idemo malo na bolje kao država? - kaže nam čitatelj.

Upit o događaju poslali smo i Državnom inspektoratu koji nam zasad službeno nije mogao potvrditi da su njihovi bageri na terenu.

Državni inspektorat o Rajkovićevoj ilegalnoj nekretnini za Morski HR: “Investitor započeo s uklanjanjem građevina”
ČIOVO - Nakon što smo jutros objavili ekskluzivan video koji potvrđuje bagere na ilegalno sagrađenoj građevini u vlasništvu poduzetnika i vlasnika Medicola Ivana Rajkovića, dobili smo i službenu potvrdu Državnog inspektorata: - Inspekcijskim očevidom na lokaciji iz Vašega upita utvrđeno je da je…
Nešto kasnije, nakon objave našeg teksta, stigla je i potvrda Inspektorata. Članak pročitajte na poveznici...

Podsjetimo, 1. lipnja ove godine glavni državni inspektor dr.sc. Andrija Mikulić slavodobnitno je pred medijima kazao da je "pao prvi bespravno sagrađeni objekt". Državni bageri tada su se iskalili na objektu u vlasništvu stranca, no ovaj Mikulićev ostao je do dana današnjeg.

Foto: Čitatelj

- Bitno je da se poštuju propisi. Nebitno je tko je vlasnik, bitno je da se na području RH poštuju propisi. Na popisu je i objekt gospodina Rajkovića. Njegov objekt je veliki betonski objekt, on je isto u postupku za uklanjanje. Razlika ovih postupaka i gospodina Rajkovića je ta što je cijena uklanjanja iznad 500 tisuća kuna ili 60 tisuća eura, mislim da je cijena uklanjanja preko 240 tisuća eura. Mi smo išli na raspis natječaja da odaberemo izvođače, idemo sa sporazumom i ukoliko taj objekt dok dođemo do njega s uklanjanjem, ne bude legaliziran, bit će uklonjen - kazao je tada Mikulić.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

NOVA RUNDA RUŠENJA Bageri stigli na Čiovo
ČIOVO - Danas je uslijedila nova runda uklanjanja bespravnih objekata na području Jadrana. Nakon Splita, Omiša, Brača i Hvara, na red je stigao još jedan srednjodalmatinski otok - Čiovo. Državni inspektorat Republike Hrvatske jutros je poslao bagere na otok Čiovo. Radi se o početku uklanjanja bespr…
ZAŠTO MU KUĆA JOŠ NIJE SRUŠENA? Vlasnik Medikola ilegalno gradi na obali Čiova, duguje državi i dobavljačima
Medikolov vlasnik Ivan Rajković ilegalno gradi na obali Čiova, poslovno je već bio bankrotirao, pa završio u predstečajnoj nagodbi, a sve zbog dugova državi i dobavljačima. Strateška suradnja s Vladom Cijelo to vrijeme milijunski posao s HZZO-om nikad nije došao u pitanje. Nedavno je njihovu budu…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.