3 min. čitanja

ZAŠTO MU KUĆA JOŠ NIJE SRUŠENA? Vlasnik Medikola ilegalno gradi na obali Čiova, duguje državi i dobavljačima

ZAŠTO MU KUĆA JOŠ NIJE SRUŠENA? Vlasnik Medikola ilegalno gradi na obali Čiova, duguje državi i dobavljačima
Foto: Dnevnik.hr / Screenshot

Medikolov vlasnik Ivan Rajković ilegalno gradi na obali Čiova, poslovno je već bio bankrotirao, pa završio u predstečajnoj nagodbi, a sve zbog dugova državi i dobavljačima.

Strateška suradnja s Vladom

Cijelo to vrijeme milijunski posao s HZZO-om nikad nije došao u pitanje. Nedavno je njihovu buduću onkološku bolnicu Vlada proglasila strateškim projektom. Stručnjaci, ali i javnost, pitaju se kako je to u interesu hrvatskih pacijenata, javlja Dnevnik.hr.

Nositelji strateškog projekta Republike Hrvatske specijalne onkološke bolnice Medikol - bračni par Ivan i Ivanka Trstenjak Rajković. Ekipa Provjerenog snimila ih je kako ljetuju u kontejneru na ilegalnom gradilištu za koje je Državni inspektorat izdao nalog za rušenje. Usprkos najavi inspektora – rušenju ni traga.

Foto: Dnevnik.hr / Screenshot

- 1. lipnja mediji su izvještavali o velikoj akciji Državnog inspektorata - rušenja bespravno sagrađenih objekata na obali. Na jednom je mjestu bila kuća bez papira koja je morala biti srušena, dok joj se s lijeve strane nalazi grdosija u nastajanju vlasnika Ivana Rajkovića, no ona još nje srušena - upozorila je reporterka Provjerenog Danka Darifaj.

Provjereno je od Ivana Rajkovića pokušalo dobiti izjavu, no odbio je dati komentar.

Najprije ilegalno grade, a onda očekuju prenamjenu u turističko zemljište

Iz Medikola, kojem je Provjereno poslalo nekoliko pitanja vezanih za njihovo poslovanje pa tako i zašto Rajkovići bespravno grade, što bi ogroman objekt trebao biti i kad će ga srušiti, dobili su sljedeći odgovor:

"Objekt u gradnji obitelji Rajković u vezi kojega ste postavili pitanja nalazi se na području za koje je pokrenut postupak izmjene odgovarajuće prostorno-planske dokumentacije, a koji bi omogućio prenamjenu u turističko zemljište i legalizaciju objekta'', navodi se u odgovoru Medikola koji potpisuje odvjetnik Vinko Ljubičić.

Rajkovići računaju s legalizacijom objekta za koji im je izdan čitav niz kazni. Inspektorat legalizaciju ne spominje. Ležernost Rajkovićevih možda je lakše razumjeti kad se pogleda genezu poslovnog uspjeha njihove tvrtke Medikol.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NOVA RUNDA RUŠENJA Bageri stigli na Čiovo
ČIOVO - Danas je uslijedila nova runda uklanjanja bespravnih objekata na području Jadrana. Nakon Splita, Omiša, Brača i Hvara, na red je stigao još jedan srednjodalmatinski otok - Čiovo. Državni inspektorat Republike Hrvatske jutros je poslao bagere na otok Čiovo. Radi se o početku uklanjanja bespr…
Bespravna gradnja na Čiovu – Šveđanin gradi bez dozvole, a institucije o tome nemaju pojma | | Morski HR
ČIOVO - Priča o bespravnoj gradnji i devastaciji pomorskog dobra ponavlja se iz godine u godinu. Svježi primjer stiže nam s Čiova, u čijem je središtu švedski državljanin koji je, čini se, shvatio da
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.