1 min. čitanja

Ekološka akcija Think Green – Rab 2022

Ekološka akcija Think Green – Rab 2022
Foto: Think Green

RAB – Nakon niza prethodno održanih uspješnih ekoloških akcija, članovi kluba Roniti se mora još će jednom podići svoju zastavu, 21. svibnja na otoku Rabu u gradu Rab te mjestu Kampor počistiti rivu i obližnje uvale.

Pedeset ronioca volontera u suradnji s KPA Amfora, National Geographic Hrvatska, portalom Morski HR i TZ Gradom Rabom prionut će vrijedno na čišćenje podmorja.

Učenici razredne nastave Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab u jutarnjim će satima čistiti kopneni dio uvale na Frkanju. Tijekom kasnog popodneva biti će organizirano predavanje o ekologiji mora i ronjenju za učenike predmetne nastave (8.r) u Zimskom kinu Rab.

U subotu, u podne učenici Ekološke skupine predmetne nastave (mješovita skupina učenika od 5. – 8. razreda) bacati će EM kugle (glinene kugle s efektivnim mikroorganizmima) u more.

Ronilački klub Roniti se mora već godinama organizira akcije Think Green u okviru kojih se čisti podmorje, rijeke i jezera diljem Hrvatske, a osim čišćenja djeluje se i edukativno te se podiže ekološka svijest i ukazuje javnosti na probleme onečišćenja okoliša.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.