2 min. čitanja

Edukativna radionica "Malog mora" - zaštitimo okoliš od plastike i naučimo nešto novo!

Edukativna radionica "Malog mora" - zaštitimo okoliš od plastike i naučimo nešto novo!
Foto: ERK Malo more

Nakon ekološke akcije prikupljanja otpada, posebno plastičnih boca uz vodotoke rijeke Neretve na području Kule Norinske i okolnih prostora u delti Neretve,ERK "Malo more" nastavlja s edukacijom!

U organizaciji Ekološko-roniteljskog kluba Malo more, 15. veljače je tako održan sastanak partnerskog tima projekta: "Aktivno i poduzetno zaštitimo okoliš od plastike” i uvodna edukativna radionica kojom se željelo potaknuti kreativnost i stvaralaštvo na temelju upoznavanja programiranja i rada 3D printera.

Sve oko nas postaje digitalno, a proizvodnja pritom nikada nije bila lakša, a mogućnosti dobivene uporabom 3D pisača otkrivaju sasvim nove postupke proizvodnih procesa od upotrebe različitih materijala do načina izrade.

3D printanjem mogu se napraviti potpuno novi oblici jedinstvenog futurističkog dizajna, u čemu dječja mašta nema ograničenja osim u mogućnosti tehničke izvedbe.Važno je naglasiti da je većina tehnologije 3D printanja i dalje usmjerena na 3D printanje raznih proizvoda od polimernih materijala, odnosno plastike. Zato je cilj projekta, upoznati korisnike (mlade) kroz edukativne radionice vrstama plastičnih materijala prikupljenih čišćenjem ciljanog područja delte Neretve, koji se mogu upotrijebiti za 3D ispis i posredno povećati svijesti lokalnog stanovništva, posebno mladih o važnosti očuvanja i zaštite prirode i okoliša, postojeće bioraznolikosti i održivom korištenju prirodnih resursa koji imaju iznimnu osjetljivost na razne oblike ugroze i onečišćenja od „plastike“.

Bravo!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.