2 min. čitanja

Dvije nove linije Croatia Airlinesa iz Splita

Dvije nove linije Croatia Airlinesa iz Splita
Foto: Croatia Airlines / Facebook

SPLIT - Croatia Airlines u svibnju uvodi dvije nove linije - između Skopja i Splita, koja će u prometu biti dva puta tjedno, te između Splita i Osla jednom tjedno, a najavljene su do sredine listopada.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines, prošlog je tjedna najavila još dvije nove linije iz splitske zračne luke za nadolazeći ljetni red letenja koji na snagu stupa krajem ožujka ove godine.

Radi se o redovnim međunarodnim linijama prema Skopju i Oslu, a nova su odredišta najavljena u studenome prošle godine. Sada je dostupan i sam red letenja, a karte će se uskoro naći u prodaji.

12. svibnja Croatia Airlines uvodi liniju između Skopja i Splita koja će u prometu biti dva puta tjedno, utorkom i petkom. Linija je najavljena do sredine listopada, odnosno 14.10.2023.

Dva dana kasnije, 14. svibnja, kompanija uvodi redovnu liniju između Splita i Osla koja će u prometu biti jednom tjedno, nedjeljom, do 15. listopada ove godine, priopćili su iz Croatia Airlinesa.

S dvije nove linije Croatia Airlines na tržište stavlja dodatnih 13 tisuća sjedala, na liniji prema Skoplju prometovat će zrakoplovi tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala, dok će na liniji prema glavnom gradu Norveške prometovati zrakoplovi tipa A319, kapaciteta 144 sjedala.

Kompanija je fokus prebacila na splitsku zračnu luku te iz Splita u špici ljetne sezone ima daleko više letova nego ranijih godina, a osobito nakon dolaska niskotarifnog Ryanaira u Zagreb.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlada odlučila dodatno dokapitalizirati Croatia Airlines
Vlada je u četvrtak odlučila da će dokapitalizirati nacionalnog zračnog prijevoznika Croatia Airlines s 296 milijuna kuna, a to će se povećanje temeljnog kapitala provesti izdavanjem novih 29,6 milijuna redovnih dionica na ime, nominalnog iznosa 10 kuna svaka. - Upis i uplata novih redovnih dionica…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.