1 min. čitanja

Dva napuštena ručnika na plaži postala povod za pokretanje spasilačke operacije velikih razmjera

Dva napuštena ručnika na plaži postala povod za pokretanje spasilačke operacije velikih razmjera
Foto: Pixabay

Dva napuštena ručnika na plaži jezera u okrugu Donau-Ries u Bavarskoj bila su razlog za pokretanje operacije spašavanja velikih razmjera u kojoj je sudjelovalo oko 90 pripadnika hitnih službi. Potraga za vlasnicima ručnika je bila neuspješna, a poznato je i zašto.

Prema policiji, student je u ponedjeljak nazvao hitnu pomoć nakon što je primijetio dva mokra ručnika i piće bez vlasnika na plaži. Budući da su ručnici i nakon nekoliko sati bili napušteni, mladić se zabrinuo da se netko možda utopio.

Nakon poziva mladića, započeta je velika operacija spašavanja. Vatrogasna postrojba i Služba spašavanja na vodi s roniocima su između ostalog pretraživali jezero. No, kada se doznalo da su ručnici cijeli dan leže na plaži, potraga je prekinuta.

Razlog panike i reakcije spasilačkih službi ne čudi. Naime, u proteklih nekoliko dana u Njemačkoj se na jezerima, rijekama i bazenima utopilo nekoliko osoba.

Prema DLRG (Njemačko društvo za spašavanje života), najmanje 299 ljudi utopilo se u Njemačkoj prošle godine.

Statistike DLRG-a pokazuju da zapravo postoji veza između ljetnog vremena i nesreća utapanja: dvije od tri osobe (gotovo 63%) utopile su se između lipnja i rujna.

Iako broj utapanja u Njemačkoj opada treću godinu zaredom, i dalje se događaju nesreće sa smrtnim ishodom, posebno u jezerima i rijekama, piše Fenix Magazin.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.