1 min. čitanja

Dva naleta na divljač u Istri - vozači oprez!

Dva naleta na divljač u Istri - vozači oprez!
Foto: MUP

Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači.

Porečka policija je noćas oko 00.15 sati zaprimila dojavu 66-godišnjaka o naletu na divljač nedaleko mjesta Žužići. Muškarac je upravljao osobnim automobilom, pulskih registracijskih oznaka, kada mu je iznenada na kolnik istrčala nepoznata divljač koja se nakon udara u automobil udaljila.

Drugi slučaj zabilježen je pak oko 00.40 sati na Istarskom ipsilonu nedaleko naselja Kaštelir Labinci, kada je 21-godišnji državljanin Belgije upravljao osobnim automobilom, daruvarskih registracijskih oznaka. U jednom trenutku na kolnik je preko zaštitne ograde istrčao jelen, koji se nakon udara u automobil udaljio.

Kako bi se izbjegle prometne nesreće i neugodnosti zbog šteta koje nastaju naletom vozila na divljač,  Policijska uprava istarska upozorava vozače da se pridržavaju prometnih propisa glede ograničenja brzine kretanja vozila, predviđaju moguće opasnosti i prate znakove upozorenja ''divljač na cesti'',  a koji označavaju područje na kojima divljač često prelazi preko ceste.

Naime, divljač u svojoj dnevnoj i sezonskoj migraciji prelazi prometnice svih kategorija, od lokalnih cesta pa čak do autocesta, čime se povećava opasnosti od naleta vozila na divljač

Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.