1 min. čitanja

Dva kandidata za koncesiju na privez brodova u Zadru – Posao od 22.7 milijuna kuna za 5 godina

Dva kandidata za koncesiju na privez brodova u Zadru – Posao od 22.7 milijuna kuna za 5 godina
Foto: Boris Kačan

ZADAR – Lučka uprava Zadar (LUZ) objavila je natječaj za dobivanje petogodišnje koncesije za privez brodova te usluge davanja struje i vode.

Procijenjena vrijednost tog posla je 22.770.480,00 milijuna kuna za pet godina. Portal 057.info. doznaje kako su na natječaj pristigle dvije ponude, a da će konačnu odluku po prijedlogu povjerenstva donijelti Upravno vijeće na čelu sa županom Božidarom Longinom.

U igri je svakako Luka d.d. koja je i do sada obavljala taj posao – privremeno u Gaženici, parcijalno u Gradskoj luci. Sada su objedinjena oba lučka područja i uz njih povezena uluga korištenja struje i vode na privezištu.

U natječaju je utvrđen početni iznos stalnog dijela koncesijske naknade od 600.000 kuna na godišnjoj razini, promjenjiv dio od 15 posto od prihoda na privez i odvez te 10 posto od prihoda koliko će budući koncesionar godišnje dobiti od opskrbe vodom i električnom energijom. Te koncesijske naknade uplaćuju se Lučkoj upravi Zadar.

Tarifa Lučke uprave za privez i odvez brodova određena je u odnosu na tonažu broda dio je natječajne dokumentacije. Za najmanji brod do 250 BT iznosi 6 eura po BT (bruto toni), a za one do 35 000 bruto tona, tarifa iznosi 204 eura po bruto-toni.

Cijena kubika pitke vode koja se u putničkoj luci Gaženica može ukrcati na brod određena je na 28 kuna koliko će moći obračunati novi koncesionar.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.