2 min. čitanja

Dubrovnik u društvu deset gradova najpoželjnijih za boravak digitalnih nomada

Dubrovnik u društvu deset gradova najpoželjnijih za boravak digitalnih nomada
Foto: Pexels

Hrvatsku je američka medijska kuća Bloomberg uvrstila među države u svijetu koje prednjače u programima za privlačenje digitalnih nomada, i uz to su objavili i fotografiju Dubrovnika, što je potvrda prepoznatljivosti i tog grada na ovom rastućem tržištu, izvijestili su u srijedu iz Grada Dubrovnika.

Bloomberg je taj pregled svjetskih država koje prednjače u programima za digitalne nomade objavio na svom portalu Bloomberg Business i na društvenim mrežama, a u njemu je naveo 14 država, od čega iz Europe šest. Uz Hrvatsku, u pregledu su iz Europe još i Njemačka, Italija, Malta, Grčka i Portugal, navode iz Grada Dubrovnika.

Foto: Pixabay

Za svaku su državu pritom naveli osnovne i korisne informacije o načinima prijave za privremeni boravak digitalnih nomada, kao i da je još 12 država najavilo programe usmjerene na privlačenje osoba koje rade na daljinu i borave na jednom mjestu duže vrijeme.

Iz Grada Dubrovnika oko toga podsjećaju da su zbog potrebne veće diverzifikacije turističke ponude i razvoja inovativnog sadržaja u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i partnerstvu s Total Croatia News i Saltwater Nomads u vrijeme početka pandemije koronavirusa pokrenuli inicijativu za daljnji razvoj Dubrovnika kao odredišta za digitalne nomade.

Ta inicijative sada traje već dvije godine i stalno se nadograđuje, uz održavanje konferencija, radionica, natjecanja i susreta na kojima digitalnim nomadima predstavljaju prednosti života i rada na jugu Hrvatske, a koji u potpunosti zadovoljavaju zahtjeve tog tržišta.

Dubrovnik se tako ubrzo našao u društvu deset gradova najpoželjnijih za boravak digitalnih nomada, a u svibnju ove godine dobio je i web stranice za digitalne nomade "Dubrovnik Long Stay" u formi "one-stop-shopa" i s ciljem povećanja zanimanja tih ljudi za Dubrovnik, zaključuju iz Grada Dubrovnika, ne otkrivajući koliko se digitalnih nomada privremeno smjestilo i radi u tom gradu, prenosi
HRT.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.