1 min. čitanja

Dubrovnik se bratimio sa Sorrentom - Službeno je tako obilježeno više od desetljeća prijateljske suradnje

Dubrovnik se bratimio sa Sorrentom - Službeno je tako obilježeno više od desetljeća prijateljske suradnje
Foto: Pixabay

Povelju o bratimljenju i suradnji Dubrovnika i talijanskog Sorrenta potpisali su u subotu u Dubrovniku gradonačelnici Mato Franković i Massimo Coppola, čime je službeno obilježeno više od desetljeća kulturno-umjetničke prijateljske suradnje.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković izjavio je tim povodom kako je nakon 18 godina kulturne suradnje bratimljenje bio logičan slijed.

- Ovim ćemo dodatno učvrstiti naše prijateljstvo, a istovremeno podići na višu razinu našu suradnju u turizmu i kvaliteti pružene usluge, uz kulturnu razmjenu. Ovo bratstvo ostat će i nakon nas, kao zalog budućnosti, a vjerujem da će i naši nasljednici kročiti istim stazama i oplemenjivati dalje ovaj odnos - rekao je Franković.

Gradonačelnik Sorrenta Massimo Coppola istaknuo je kako su dva grada već povezana kulturom.

- Ovo je povijesni dan jer nastavljamo ono što smo započeli, a stvaramo i nove veze. Vezuje nas zajednička povijest i status zaštite UNESCO-a. Suradnja je već ostvarena s glazbenim festivalom, ali nećemo stati na tome. Proširit ćemo se i na gastronomiju i raznih turističkih događanja. Želimo mlađim generacijama kroz obrazovanje ukazati na važnost ovakvih odnosa, kako bi učili jedni od drugih - rekao je Coppola i najavio organizaciju Dana Dubrovnika i Sorrenta.

Odluke o bratimljenju prethodno su donijela gradska vijeća Dubrovnika i Sorrenta.

Predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Marko Potrebica izjavio je kako su za intenziviranje suradnje dva grada najzaslužniji Dubrovački simfonijski orkestar i Sorrento Dubrovnik Festival te dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović i dirigent maestro Paolo Scibilia. Njegov kolega iz Sorrenta Luigi Di Prisco kao poveznice dviju zajednica istaknuo je solidarnost, zajedništvo i mir.

- Na tome ćemo graditi odnos u budućnosti te na temelju potpisanog Sporazuma dodatno poboljšati ekonomsku i svaku drugu suradnju naša dva grada - poručio je Di Prisco, prenosi Glas Istre.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.