1 min. čitanja

Dubrovnik izradio turističke mape za osobe u invalidskim kolicima

Dubrovnik izradio turističke mape za osobe u invalidskim kolicima
Foto: Zajednica tehničke kulture Dubrovnik

DUBROVNIK - Nakon što je početkom godine predstavljena Baza geo-lokacija s 633 točke o preprekama za osobe u invalidskim kolicima, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika sada su dostupne i turističke mape na hrvatskom i engleskom jeziku.

Na njima su označeni hoteli, plaže dostupne osobama u invalidskim kolicima, potpuno i djelomično dostupne turističke lokacije, ljekarne, lokacije ustanova za potporu osobama s invaliditetom te prepreke.

Za svaku pojedinu lokaciju od interesa ujedno je i dostupno više informacija, između ostalih i o vrsti prilaza, načinu prolaske prepreke, pa i o mogućnostima kretanja, kao i sadržajima.

Ovim proširenjem baze, sada su dostupne i turističke lokacije, a svaki posjetitelj već unaprijed može doći do informacija koje mu mogu koristiti u planiranju posjeta tim lokacijama.

Na ovaj način nadograđena je postojeća baza prostornih podataka, web portal kao jedinstveno mjesto za prikaz podataka o dostupnim, teško dostupnim ili nedostupnim lokacijama, s kartom pristupačnosti koja je dostupna preko web aplikacije.

Informacije o dostupnosti javnih površina osobama s invaliditetom

Karta predstavlja mapirane lokacije grada Dubrovnika u svrhu pružanja informacija o dostupnosti javnih površina za osobe s invaliditetom u kolicima, s označenim preprekama poput rubnjaka, skalina, nagiba i priloženim fotografijama lokacije, a može se pronaći na:www.accessible-dubrovnik-map.eu

Baza geo-lokacija pristupačnih za osobe u invalidskim kolicima se realizirala u sklopu projekta RAGUsa 2.0 – Razvoj kApaciteta Gradskih Udruga kojeg provodi Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s partnerima.

Ukupna vrijednost projekta je 65.026,59 eura. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ iznosom od 55.272,60 eura.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.