2 min. čitanja

Dubrovčanin spasio još jedan život na moru, ukupno 23. po redu!

Dubrovčanin spasio još jedan život na moru, ukupno 23. po redu!
Spašavanje u dubrovačkom portu - Foto: Marc Van Bloomen / Facebook

DUBROVNIK - Dubrovčanin Dominko Radić spasio je još jedan ljudski život na moru. Još je zanimljivije da je mlađa Španjolka čak 23. je osoba u čijem je spašavanju na moru dosad sudjelovao Radić!

Kako nam je upravo prepričao, u spašavanje  mlađe ženske osobe koja je upala u more među kamenje ispod zidina na lokaciji Tri čavla, kraj prve Buže, pozvala ga je Kapetanija, odnosno Služba 112.

- Uopće nisam bio na moru nego na "Staroj košarci" s kučkima kad su me zvali da je netko upao u more i za koliko mogu doći. Nekad me zovu kad se ovako nešto dogodi jesam li blizu  jer njima treba dulje da dođu. Rekao sam za pet minurta i odmah otišao u Porat, vezao kučke za klupu i u barku i došao do žene koja je već bila u hipotermiji.

Došli su i vatrogasci sa svojim brodom, ali oni ne mogu prići tako blizu među stijene pa sam strankinji prišao  ja svojom barkom. Najprije sam izvukao ženu zajedno s vatrogascima, a onda smo vidjeli da treba spasiti i muškarca koji je bio s njome, a ostao na kamenu pokušavajući joj pomoći. Tako smo se vratili i do njega, pa onda i po njegovu bursu koju je prebacio na treći kamen i nije htio otić bez nje.

Uglavnom, djevojka je bila već pothlađena i u padu s kamenja ozlijeđena, a kad smo došli Porat, na mulu je  već bilo i ambulantno vozilo koje je oboje  prevezlo u bolnicu - prepričao je Dubrovačkom vjesniku Dominko Radić, umirovljeni dočasnik Hrvatske ratne mornarice,  dobitnik Plave vrpce koji je više puta sudjelovao u akcijama spašavanja na moru ponekad i u pogibeljnim uvjetima.

- Sve se to događalo negdje iza tri sata poslijepodne, a mislim da se par penjao po stijenama i po kornižu oko zidina, i da je tu djevojka pala u more - rekao je Radić.

Bravo Dominko, svaka čast! Na društvenim mrežama prijatelji su u uz pohvale napisali: Treba ti dati ne plavu, nego zlatnu vrpcu!

Maja Rilović Koprivec / D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.