3 min. čitanja

DUBROVČANI SU USPJELI Oslobodili pomorsko dobro od hotelskog okupatora i ishodili od Grada da ga poploča

DUBROVČANI SU USPJELI Oslobodili pomorsko dobro od hotelskog okupatora i ishodili od Grada da ga poploča
Foto: Igor Legaz

DUBROVNIK - Nakon što je dubrovački profesor Igor Legaz uz pomoć građana uklonio ogradu i kameni zid na puteljku upisanom kao pomorsko dobro kod Ville Elite, a sutkinja Općinskog suda u Dubrovniku, Marijana Milković Cosmai donijela pravomoćnu odluku kojom se odbija bilo kakva privatizacija pomorskog dobra i daje za pravo građanima, Gradu Dubrovniku nije preostalo drugo nego da napokon i sam poštuje zakon.

Naime, odlučili su popločati javni put do pomorskog dobra, kojeg su sve do nedavno držali u okupaciji vlasnici hotelskog lanca.

- Grad Dubrovnik je investitor gradnje skala Elite SW, a izvođač je građevinska tvrtka "Asamon" d.o.o. (vlasnik Ivo Gverović) - kazao je Igor Legaz.

0:00
/3:06

A kako to izgleda, pogledajte na fotografijama.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Rješenje dubrovačke sutkinje je pravomoćno: “Pomorsko dobro je opće dobro, a opća dobra ne poznaju vlasništvo!”
Općinski sud u Dubrovniku donio je i pravomoćno rješenje koje hotelskom lancu Royal hotels & resort odbija bilo kakvo pravo posjeda na pomorskom dobru. Ovaj dokument je utoliko važan, što je prva ovakva pravomoćna presuda i pravni presedan, temeljen na novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama. Nakon
Dubrovački sud očitao lekciju hotelskom lancu i odbio zabranu pristupa za Legaza: “Zid nije vaš, već pomorsko dobro i nasilje je izvršio vaš zaposlenik!”
Nakon što su građani pod zaštitom policije i uz podršku Državnog odvjetništva najavili, pa uklonili ilegalne prepreke na pomorskom dobru koje su u obliku zida sagradili vlasnici Vile Elite, kompleks Royals&Hotels u čijem je ova vila vlasništvu, odlučio je tužiti organizatora akcije čišćenja, Igora Legaza. No i
VIDEO: EKSKLUZIVNO Osloboditelj prvih parcela okupiranog pomorskog dobra za Morski HR građanima: “Slijedite ovaj primjer i ne bojte se!”
Ekipa portala Morski HR stigla je u Dubrovnik kako bi i osobno snimili prvu oslobođenu parcelu okupiranog hrvatskog teritorija nakon Domovinskog rata. U ekskluzivnom intervjuu s idejnim začetnikom osloboditeljskih radnih akcija, profesorom Igorom Legazom, željeli smo doznati što ga je ponukalo na ovaj čin, kako je to uspio
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.