1 min. čitanja

Dubrovačko primorje bilježi značajne štete od potresa: “Nitko nas nije obišao!”

Dubrovačko primorje bilježi značajne štete od potresa: “Nitko nas nije obišao!”
Foto: Morski HR / Youtube screenshot

Potpredsjednik Općinskog vijeća Dubrovačkog primorja Pero Grošeta objavio je da su u mjestu Trnovica potresi nanijeli štetu kućama i gospodarskim objektima.

Podvukao je da nakon potresa nitko iz općinske vlasti nije obišao to mjesto, koje prema popisu stanovništva 2021. broji 27 stanovnika.

– Hrvatski mediji, uključujući i naše lokalne stalno javljaju o jakom potresu u BiH koji se osjetio u Hrvatskoj. Nije se samo osjetio jer mi u Trnovici imamo značajnih šteta na kućama, gospodarskim objektima, seoskim putovima, a o srušenim međama da i ne govorim. Nitko nas nije obišao . Evo prije par minuta još jedan dosta jaki potres – napisao je Grošeta.

Podsjetimo, razoran potres, magnitude 6.1 prema Richteru, zabilježen je u petak oko 23.05, s epicentrom kod Stoca u Bosni i Hercegovini, a snažno se osjetio i u Dubrovniku, gdje zabilježena materijalna šteta u crkvi Male braće u Dubrovniku gdje je oštećen mramorni barokni oltar.

Uslijedilo je još nekoliko potresa, od kojih još jedan jaki magnitude 5,0 prema Richteru, koji je zabilježen u nedjelju oko 6.30, s epicentrom kod Ljubnja u BiH, a dubrovačko područje ga je itekako osjetilo.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.