>
  1 min. čitanja

Dubrovačko-neretvanska županija bilježi 280 posto više noćenja nego lani

Dubrovačko-neretvanska županija bilježi 280 posto više noćenja nego lani
Foto: Pixabay

DUBROVNIK – Naša najjužnija županija od početka godine bilježi vrlo dobre turističke rezultate. Dubrovnik prednjači po broju dolazaka i noćenja, a neke brojke bolje su i od rekordne 2019. godine.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je tijekom travnja ove godine ostvareno je 88.014 dolazaka i 290.749 noćenja. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Njemačke, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država.

Od početka godine do kraja travnja ostvareno je 449.360 noćenja. U usporedbi s istim periodom lani,  ostvareno je 280 posto više noćenja nego u 2021. U ovoj statistici prednjače gosti iz Hrvatske, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Francuske i SAD-a.

U usporedbi s 2019. godinom ostvaren je porast noćenja s domaćeg tržišta, Slovenije i Irske, dok je iz Ujedinjenog Kraljevstva ostvareno 92 posto, iz Njemačke 56 posto, Francuske 68 posto i Sjedinjenih Američkih Država 59 posto noćenja.

Turistički promet iz zemalja Azije i iz Australije, koji predstavljaju značajan udio osobito u izvansezonskom periodu, još uvijek nije pokrenut nakon pandemijskih restrikcija za putovanja.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.