1 min. čitanja

Dubrovački HGSS-ovci dirljivom porukom oprostili se od svog četveronožnog kolege

Dubrovački HGSS-ovci dirljivom porukom oprostili se od svog četveronožnog kolege
Foto: HGSS Dubrovnik

DUBROVNIK – Dirljivom porukom na svojoj Facebook stranici dubrovački HGSS oprostio se od svog dugogodišnjeg četveronožnog kolege – potražnog psa Ozzya.

Belgijski ovčar Ozzy, nositelj značke broj 19 bio je, kažu, iznimno dobar, discipliniran i hrabar pas s izrazito jakim radnim nagonom. S djecom je bio umiljat i pažljiv, a najviše se volio maziti.

Potražni tim Zoran Ateljevic i Ozzy, sudjelovali su na brojnim edukacijama, prezentacijama i potražnim akcijama HGSS-a u zemlji i inozemstvu. Ateljevic se od svog dragog kolege oprostio dirljivom porukom: Adio, stari prijatelju i partneru. Odnio si veliki dio mojega srca. Hvala ti na svemu.

Potražni psi neizostavni su resurs u svakodnevnim akcijama traganja i spašavanja za unesrećenim ili nestalim osobama, a za vrijeme takvih akcija mijenjaju i do 30 ljudi koji bi bili potrebni za pretraživanje određene površine u istom vremenskom periodu. Psi imaju 10 000 puta jači osjet njuha od čovjeka, bolje čuju i vide. To su sposobnosti zbog kojih su psi čovjekovi najbolji kako prijatelji, tako i kolege u kriznim situacijama. Potražni timovi, timovi koje čine pas i njegov vodič, iznimno su važni u radu operativnih snaga sustava civilne zaštite i nezamjenjivi su u akcijama spašavanja.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.