1 min. čitanja

Dubrovački gradonačelnik u intervjuu za Forbes - Tema gospodarski odnosi između Njemačke, Austrije i juga Hrvatske

Dubrovački gradonačelnik u  intervjuu za Forbes - Tema gospodarski odnosi između Njemačke, Austrije i juga Hrvatske
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK - Dubrovački gradonačelnik Mato Franković dao je intervju za njemačko i austrijsko izdanje Forbes magazina, na temu gospodarskih odnosa između Njemačke, Austrije i ovog dijela Hrvatske. S novinarkom Anom Molinos razgovarao je o utjecaju uvođenja eura na gospodarstvo, predviđanjima za iduću sezonu, kao i potencijalima za ulaganje u budućnosti.

Između ostalog, naglasio je važnost njemačkog tržišta za Dubrovnik, koje je na visokom četvrtom mjestu te s 272.024 noćenja i 92.462 dolazaka čine devet posto ukupnog broja turista u Dubrovniku. Ove je zime Dubrovnik čarter letovima bio povezan s osam njemačkih zračnih luka, dok je tijekom sezone dostupno i više direktnih letova dnevno.

Forbes je globalna medijska tvrtka koja se fokusira na poslovanje, ulaganje, tehnologiju, poduzetništvo, vodstvo i životni stil. Njemačko i austrijsko izdanje tiska se u 200.000 primjeraka i ima oko pola milijuna čitatelja on line.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Na jugu Hrvatske u prosincu 2022. zabilježeno nevjerojatnih 69 posto više dolazaka nego godinu prije
Tijekom prosinca 2022. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 18.621 dolazaka i 49.362 noćenja. U usporedbi s istim periodom 2021. godine ostvareno je 69 posto više dolazaka i 39 posto više noćenja. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjedin…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.