DUBoak u konkurenciji za prestižnu arhitektonsku nagradu Building of the year 2023.

MALINSKA - Zgrada DUBoaka, interpretacijskog centra maritimne baštine u Malinskoj, nominirana je za uglednu arhitektonsku nagradu Building of the year 2023. Za nagradu se može glasati na stranicama ArchDailyja do 15. veljače.

Zgrada DUBoaka, interpretacijskog centra maritimne baštine u Malinskoj, nominirana je za uglednu arhitektonsku nagradu Building of the year 2023, u organizaciji ArchDailyja, jednog od najprestižnijih portala o arhitekturi na svijetu.

Glasati mogu svi, uz prethodnu besplatnu registraciju na stranici. Tijekom faze nominiranja, svaki registrirani korisnik platforme My ArchDaily imat će priliku nominirati jedan projekt objavljen u toj godini po kategoriji.

Ova faza počinje 31. siječnja i završava 15. veljače. Nakon toga, pet projekata po kategoriji će prijeći u fazu finalista, počevši od 15. veljače do 23. veljače. Može se glasovati samo za jednu zgradu po kategoriji, a pobjednik će biti objavljen 23. veljače 2023. godine.

Svoj glas za DUBoak možete dati OVDJE, a svi detalji o nagradi, ostalim kategorijama i nominiranima nalaze se OVDJE.

Riječ je o izboru koji je pokrenut 2008. godine i koji od tada donosi najbolja svjetska arhitektonska ostvarenja u ukupno petnaest kategorija.

DUBoak je nominiran u kategoriji Cultural Architecture u konkurenciji preko 300 zgrada iz cijeloga svijeta. U izbor ulaze isključivo zgrade koje su otvorene u prethodnoj godini, a izbor se vrši glasovanjem čitatelja na njihovoj stranici.

- Na natječaj nas je prijavila ekipa iz NFO-a koji su projektirali samu zgradu. S obzirom na konkurenciju, za nas bi golem uspjeh bio i sam ulazak u drugu fazu, no još važnija nam je potvrda da se sama zgrada vizurom i proporcijama uklopila u okolinu u kojoj se nalazi te da nije narušila izgled ovog dijela centra Malinske. Dapače, smatramo da je ovakva zgrada uvelike doprinijelo i atraktivnosti Malinske kao turističke destinacije te 'proširilo' sam njen centar, a vidik koji se pruža s krova zgrade je samo dodatan sadržaj i 'plus' u njenu korist - ističe Dino Buljat.

- Naposljetku, zgrada Interpretacijskog centra u sebi sadrži i prostorije namijenjene Športsko ribolovnom društvu Lastavica i Jedriličarskom klubu Malinska, a sjetimo se samo kako su njihove 'prostorije' prije izgledale. Time je zgrada Centra ispunila i svojevrsnu društvenu ulogu okupljanjem navedenih sportskih društava pod jedan krov sa zajedničkim nazivnikom maritimne baštine - kaže.

- Na kraju, naravno, pozivamo sve voljne koji bi se složili s prethodno navedenim da na stranicama ArchDailyja do 15. veljače glasuju za našu zgradu - poziva Buljat, prenosi Bodulija.net.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U Malinskoj otvoren Centar maritimne baštine “DUBoak” | | Morski HR
U Malinskoj na otoku Krku otvoren je Interpretacijski centar maritimne baštine “Duboak”. Centar je izgrađen zahvaljujući EU projektu Arca Adriatica – Zaštita, promocija i turistič
Izložba ‘Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju’ u Malinskoj
Upoznajte lijep, neobičan, krhak, značajan i ugrožen svijet iz morskih dubina Kvarnera! Izložba ‘Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju’ može se razgledati u Malinskoj. Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak u Malinskoj - Dubašnici trenutni je domaćin izl…