1 min. čitanja

Država prodaje dionice Tankerske plovidbe

Država prodaje dionice Tankerske plovidbe
Foto: TNG

Centar za restrukturiranje i prodaju objavio je javni poziv za kupnju dionica i udjela trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i CERP-a provedbom postupka javnog nadmetanja. Na popisu 20 tvrtki našle su se i dionice najvećeg hrvatskog brodara – Tankerske plovidbe.

Država planira prodati 1.049 dionica Tankerske plovidbe po početnoj cijeni od 534.990 kuna, a javno će nadmetanje biti održano 13. listopada. Postoji mogućnost da Tankerska plovidba otkupi vlastite dionice od države.

– Raspon cijene za koji je Uprava Tankerske plovidbe ovlaštena stjecati vlastite dionice u trezor iznosi od 200 do 600 kuna po dionici, pa ćemo s obzirom da CERP ovom prilikom traži minimalnu cijenu od 510 kuna po dionici, razmotriti davanje ponude i eventualno stjecanje u trezor – izjavio je za Zadarski list predsjednik Uprave Mario Pavić.

Ovo nije prvi put da dionice Tankerske plovidbe idu u prodaju preko CERP-a. Unatrag nekoliko godina u više Javnih poziva za kupnju dionica i udjela trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske nuđene su, između ostalog, i dionice Tankerske plovidbe.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.