2 min. čitanja

Drugi otoci odsječeni od kopna zbog nevremena, a Prvić i Zlarin zbog kvara broda

Drugi otoci odsječeni od kopna zbog nevremena, a Prvić i Zlarin zbog kvara broda
Foto: Morski HR

U nedjelju su Prvić i Zlarin bili odsječeni od kopna ali ne zbog velikog nevremena kakvo je vladalo na kopnju, ne zbog orkanske bure i snježnih zapuha, poledice po moru... nego - pokvario se Tijat.

Zadnje je vozio iz Šibenika u nedjelju u 9.30 i kad se dočepao veza u Vodicama više se nije vraćao na svoju redovnu liniju, piše Šibenski.

Pa ni jutros, u ponedjeljak, kad su zlarinska školska djeca viših razreda morala u Šibenik radi nastave, bolesnici radi odlaska u bolnicu, uz ostalo i na dijalizu, a zaposlenici - na posao.

Na pitanje "što je s Tijatom, i koji će zamjenski brod uspostaviti liniju?", od voditelja Jadrilonijina ureda Emira Berbića nije stigao odgovor, a službenica na prodaji karata odnosno u info-službi tek je rekla ono što je u njenoj nadležnosti: da se predviđa da Tijat zaplovi danas sredinom dana, to znači iz Vodica u podne a u grad stigne oko ure i kvarat-ali to je samo plan, ogradila se. Ne zna što će biti.

Tako, nitko službeno ne zna što se događa, ne daj bože kakve obavijesti brodara otočanima, ali se pročulo da Tijat ima tehnički kvar, problem s komandama, a da meštri iz Rijeke nisu mogli doći do Vodica zbog razumljivih razloga-vremenskih neprilika i zatvorenih cesta.

Zlarinjani se samoorganizirali

Onda su se Zlarinjani samoorganizirali, bolje rečeno samoorganizirao se mještanin Stipe Bjažić, inače po struci brodograditelj u drvu, odaslao obavijest i u svoju drvenu Noinu arku ukrcao sve potrebite od jutrošnjeg odlaska u Šibenik: školsku djecu, dijalizirane i eventualno druge bolesnike i one koji su morali stići na radno mjesto.

Natrag u Zlarin dovezao je kruh i tako obavio i najosnovnije za dućan.

Ne bude li Tijata u podne i po, morat će Stipe ponovo u Šibenik da iz te svoje šarolike grupe putnika, na Zlarin vrati one koji se sredinom dana moraju vratiti- ponajprije školsku djecu.

E, sad, jasno je da Jadrolinija za ovakve situacije u ugovorima ima zamjenski brod.

Otočani znaju da to uglavnom ne funkcionira. Ili ako funkcionira onda treba čekati i ovako se snalaziti.

Jordanka Grubač

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.