4 min. čitanja

IMAMO DOKUMENT Šveđanin kojeg je kaznio Inspektorat u Primoštenu, dobio sasvim uredne dozvole za privremeno obavljanje djelatnosti

IMAMO DOKUMENT Šveđanin kojeg je kaznio Inspektorat u Primoštenu, dobio sasvim uredne dozvole za privremeno obavljanje djelatnosti

PRIMOŠTEN - Nakon što smo jučer objavili da je Državni inspektorat odlučio zatvoriti neregistriran ugostiteljski objekt s bungalovima, koji se nalazi na brdu usred maslinika i vinograda u Primoštenu, te će vlasnik osim ovoga morati vratiti protuzakonito zarađen novac unatrag dvije godine, danas smo dobili dokument koji potvrđuje da je švedski državljanin, inače vlasnik objekta, imao sasvim urednu dokumentaciju za obavljanje djelatnosti u jednom od pravnih subjekata prijavljenih na primoštenskoj adresi.

Naime, u posjedu smo dokumenta koji potvrđuje da je švedskom državljaninu s adresom u Primoštenu Šibensko-kninska županija dala Rješenje o privremenom obavljanju djelatnosti i to do 31. prosinca 2024. godine!

U Rješenju, kojeg objavljujemo u tekstu, između ostalog stoji da objekt udovoljava minimalnim uvjetima za pružanje ugostiteljskih usluga na obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu za vrstu izletište i kamp. Istome se odobrava pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka, uobičajenih za kraj u kojem se nalazi OPG, iz poljoprivrednih proizvoda pretežno vlastite proizvodnje - vrsta izletište.

Također, privremeno Rješenje uključuje dozvolu za rad kampa za 16 jedinica ili 48 gostiju, kategorije koja se označava s dva sunca, te prostor za usluživanje u zatvorenom, ukupno 30 m2, 20 sjedećih mjesta, prostor za pripremu jela i na otvorenom prostor za 50 sjedećih mjesta.

Sve je upisano i u Upisnik poljoprivrednika, kao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

- Poanta je u tome što Inspektorat djeluje selektivno. Ja to stalno ponavljam. Primjerice, oni djeluju na prijavu pojedinca i konstatiraju to što konstatiraju, u što ne ulazim tko je u pravu. No zašto isti taj inspektorat ne reagira kad Općina i TZ Primošten prijavljujemo vlasnike kuća koji nemaju nikakvu obrtnicu, primaju turiste... inspektorat to jednostavno ignorira i laže - pojašnjava nam ovaj obrat primoštenski načelnik, Stipe Petrina.

- Zašto inspektorat ne reagira na čisti krimen od 60 tisuća kvadrata pomorskog dobra u auto-kampu? Općina Primošten nastavlja graditi šetnicu. Dođemo do auto kampa, Mađari nas prijave Državnom inspektoratu koji od Općine zatraže dokumentaciju kao da smo sad krenuli graditi šetnicu, a ne 2005. I onda ja moram ići tamo je****t im mater i dokazivati da općina radi sve zakonski. I, normalno, na kraju ta što to traži od nas bude suspendirana radi korupcije - slikovit je Petrina.

- Je li ovaj Šveđanin u pravu ili krivu, neka se to istraži, ja recimo znam da on općini uredno plaća komunalije - kaže Petrina i zaključuje kako bi doista volio jednom vidjeti da institucije RADE svoj posao, ali da to ne rade selektivno - zaključuje.

Podsjetimo, Služba za ugostiteljstvo, pružanje usluga u turizmu i za boravišnu/turističku pristojbu Područnog ureda u Splitu, Državnog inspektorata odlučila je zatvoriti neregistriran ugostiteljski objekt s bungalovima, koji se nalazi na brdu usred maslinika i vinograda u Primoštenu. Osim ovoga, vlasnici će, prema odluci Inspektorata, morati vratiti protuzakonito zarađen novac unatrag dvije godine.

U međuvremenu, stigao nam je odgovor Držanog inspektorata koji baca puno jasnije svjetlo na ovaj slučaj, pa je tako ustanovljeno muljanje s OPG-om. O tome više pročitajte OVDJE.

Kako se u sve ovo uklapaju bazeni usred poljoprivrednog zemljišta i što će reći građevinska inspekcija? Čekamo odgovor kojeg ćemo po primitku i objaviti.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

DOZNAJEMO Inspektorat zatvorio ilegalne bungalove u Primoštenu: “Morat će vratiti svu zaradu iz 2022. i 2023. godine!”
PRIMOŠTEN - Državni inspektorat na sve češće prijave građana, pojačano češlja teren u Dalmaciji, a prije krajem listopada završio je posao po jednoj od prijava u Primoštenu. Služba za ugostiteljstvo, pružanje usluga u turizmu i za boravišnu/turističku pristojbu Područnog ureda u Splitu, Državnog in…
Državni inspektorat o Šveđaninu koji gradi bazene u primoštenskim vinogradima: “Muljao je s OPG-om”
PRIMOŠTEN - Nakon priče o Šveđaninu kojemu je Državni inspektorat zatvorio ilegalne bungalove s bazenima usred poljoprivrednih površina u Primoštenu koju je objavio Morski HR, te dokumenta Šibensko-kninske županije koja mu je dala dozvolu da na vlastitom OPG-u može obavljati određene ugostiteljske d…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.