2 min. čitanja

DOZNAJEMO Inspektorat zatvorio ilegalne bungalove u Primoštenu: "Morat će vratiti svu zaradu iz 2022. i 2023. godine!"

DOZNAJEMO Inspektorat zatvorio ilegalne bungalove u Primoštenu: "Morat će vratiti svu zaradu iz 2022. i 2023. godine!"
Foto: Google Maps / Booking / Screenshot

PRIMOŠTEN - Državni inspektorat na sve češće prijave građana, pojačano češlja teren u Dalmaciji, a prije krajem listopada završio je posao po jednoj od prijava u Primoštenu.

Služba za ugostiteljstvo, pružanje usluga u turizmu i za boravišnu/turističku pristojbu Područnog ureda u Splitu, Državnog inspektorata odlučila je zatvoriti neregistriran ugostiteljski objekt s bungalovima, koji se nalazi na brdu usred maslinika i vinograda u Primoštenu. Osim ovoga, vlasnici će morati vratiti protuzakonito zarađen novac unatrag dvije godine.

Dokument kojem je u posjedu Morski HR citiramo u cijelosti:

"Izvršen je inspekcijski nadzor neregistriranog ugostiteljskog objekta pod nazivom Azalea Wine and Olive Hill u Primoštenu (6 mobilnih kuća i 1 fiksna građevina) dana 4. listopada i 16. listopada 2023. godine, te je zbog obavljanja neregistrirane djelatnosti  („Narodne novine“ broj 61/11, 66/19 – u daljnjem tekstu: Zakon), pružanja usluga i smještaja od strane T.D. SPRING HARVEST d.o.o. Primošten, Podatok 8a, predio Halovac bez zakonom propisanih akata za obavljanje registrirane djelatnosti, odnosno zbog počinjenja prekršaja iz članka 5., stavak 1., podstavak 2 Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, zabranjeno usmenim rješenjem u zapisniku, temeljem članka 9., stavak 2. Zakona obavljanja navedene djelatnosti, a sukladno članku 9., stavku 3. Zakona, dostavljen i pisani otpravak rješenja stranci dana 18. listopada 2023. godine, dok je temeljem članka 9., stavka 4. Zakona rješenje dostavljeno i nadležnoj Poreznoj upravi, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje te Centru za socijalnu skrb.

Foto: Screenshot

Nadalje, podnijet je i optužni prijedlog dana 24. listopada 2023. godine i optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Šibeniku uz oduzimanje prekršajem stečene imovinske koristi za 2022. i 2023. godinu.

Google Maps / Screenshot

Također, sukladno Zakonu, rješenje o zabrani obavljanja navedene djelatnosti upućeno je i nadležnoj Poreznoj upravi, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, te Centru za socijalnu skrb", stoji u dokumentu, kojeg potpisuje viši turistički inspektor Državnog inspektorata.

SPRING HARVEST d.o.o. iz Primoštena agencija je registrirana za poslovanje nekretninama, a doznajemo i da je vlasnik tvrtke švedski državljanin. Azalea Wine and Olive Hill na Bookingu su imali najviše ocjene, s prosjekom 9,8, a trenutno i tamo stoji zabrana iznajmljivanja: "Žao nam je, ali ovaj objekt trenutno ne može primati rezervacije na našoj stranici", stoji na stranicama Bookinga.

Foto: Screenshot

Načelnik Primoštena Stipe Petrina nam je rekao da nije upoznat s najnovijim slučajem i kratko je komentirao:

- Ne znam zašto te kućice ne smiju biti priključene na struju i vodu, ali ako im je Državni inspektorat nešto našao, onda očito ne mogu raditi legalno.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.