2 min. čitanja

Dovršeno mrijestilište za školjke u Bistrini

Dovršeno mrijestilište za školjke u Bistrini
Foto: DNŽ

BISTRINA - Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima je obišao završene radove na uređenju i opremanju mrjestilišta za školjkaše na Bistrini realiziranoga u sklopu projekta ARGOS. Riječ je o investiciji od 220 tisuća eura.

Nabavljena i ugrađena oprema će koristiti za proučavanje i razvijanje metoda mrještenja europske plosnate kamenice što će značajno pridonijeti lokalnoj školjkarskoj industriji.

Projekt ARGOS znači „Zajedničko upravljanje aktivnostima održivog ribarstva i akvakulture za zaštitu morskih resursa Jadranskog mora“, a njegova provedba započela je u travnju 2020. godine te se završava 30. lipnja 2023. godine.

U projekt, koji se realizira u sklopu programa INTERREG Italija-Hrvatska, uključene su sve jadranske županije i osam talijanskih jadranskih regija. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5,7 milijuna eura.

Osim ulaganja u laboratorij za mrjestilište na Bistrini projektom je izrađena i zajednička stručna studija kojom će se unaprijediti sektor akvakulture i ribarstva u Jadranu, a Dubrovačko-neretvanska županija je izradila tri stručne studije kao sastavnice zajedničkog dokumenta.

Laboratorij će, nakon potpisivanja Sporazuma sa Sveučilištem u Dubrovniku, njima biti ustupljen na korištenje po završetku projekta.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.