1 min. čitanja

Dovršena rekonstrukcija lukobrana Puntin u gradu Korčuli

Dovršena rekonstrukcija lukobrana Puntin u gradu Korčuli
Foto: ŽLU Korčula

KORČULA – Danas je službeno završen projekt “Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula” koji je ujedno prvi projekt na području Korčule financiran iz fondova Europske unij, objavila je Županijska lučka uprava Korčula.

Rekonstrukcija lukobrana Puntin u korčulanskoj starogradskoj jezgri jedan je od najvažnijih projekata za Korčulane. Ima i većih i skupljih projekata, no Puntin je već desetljećima zaštita od loših vremenskih uvjeta.

Foto: ŽLU Korčula

Još 2017. napravljena su geomehanička ispitivanja, 2018. izrađen je projekt kojim će se poboljšati tlo lukobrana, postaviti novu zaštitnu školjeru te će se, u dogovoru s konzervatorima, popločati lokobran kamenom. U sklopu projekta predviđeno je i  kompletno uređenje svjetionika, a građevinska dozvola ishođena je 2019. godine. Iste godine osigurana su i sredstva za rekonstrukciju.

Foto: DNŽ / ŽLU Korčula

Ukupna vrijednost projekta iznosi 10.519.750,00 kuna, a budući da se lukobran uklopio u ciljeve Operativnog programa Konkurentnosti i kohezije, Europska unija sufinancira iznos od 85 posto, što iznosi 8.941.787,50 kuna. Ostatak od 15 posto je financiran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.