2 min. čitanja

DOVRŠEN VELIKI PROJEKT U SUKOŠANU Više od pola kilometra obale, produbljena luka, sto novih komunalnih vezova

DOVRŠEN VELIKI PROJEKT U SUKOŠANU Više od pola kilometra obale, produbljena luka, sto novih komunalnih vezova
Foto: ŽLU Zadar

SUKOŠAN - Završen je projekt rekonstrukcije obalnog pojasa u luci otvorenoj za javni promet Sukošan ukupne vrijednosti 9.834.073,00 kuna. Isti je realiziran sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Županijske lučke uprave Zadar, Zadarske županije i Općine Sukošan, koja će provesti hortikulturno uređenje obalne šetnice.

Glavni projekt obuhvatio je obalnu konstrukciju duljine 515 m čime je osigurano cca 100 novih komunalnih vezova. Sastavni dio predmetnog projekta je i građevinski projekt produbljenja lučkog akvatorija za 1,5 m, a u svrhu osiguranja potrebne dubine za korištenje komunalnih vezova.

Obalna konstrukcija odnosi se na sanaciju obalnog zida duljine 432 m, rekonstrukciju završne površine postojećih gatova, uklanjanje mula 1 te izvedba novog mula u duljini od 12,00 m. Postojeći mul 2 zadržao je prijašnje gabarite te se uklopio u novoprojektirano stanje izvedbom betonske rampe.

Uređenjem površine za parkiranje dobilo se 111 parkirnih mjesta, od čega 9 za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti. Zone javne zelene površine će se prostirati u dužni cijelog zahvata, oplemenjujući prostor te će imati funkciju zaštitne barijere između obalnog pojasa i prometnice u zaleđu.

Foto: ŽLU Zadar

U odnosu na prijašnje stanje izvedbom planiranog zahvata znatno se povećala funkcionalnost i vizualni izgled s konturama obalnog i priobalnog prostora, što pogoduje razvoju turizma, a samim time i gospodarskom jačanju samog naselja.

Radove je izvelo društvo Akropolis d.o.o. Split, dok je uslugu stručnog nadzora građenja vršilo društvo P.I. Konzalting d.o.o. Starigrad.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.