1 min. čitanja

Dovršen projekt sanacije pomorskog dobra u šibenskom Zablaću

Dovršen projekt sanacije pomorskog dobra u šibenskom Zablaću
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK - Projekt „Saniranje pomorskog dobra u Zablaću“ dovršen je u prosincu 2022. godine, a u ovoj godini planirana je sanacija preostalog dijela plaže u Zablaću.

Riječ je o plaži od velikog značaja za lokalno stanovništvo jer se nalazi u samom centru mjesta te u ljetnim mjesecima privlači velik broj kupača.

Nakon što metodom reparaturnog morta nije dovršena sanacija pomorskog dobra jer nije pronađen izvođač koji bi to sanirao u adekvatnom roku, u dogovoru s resornim Ministarstvom, plaža u Zablaću sanirana je izradom nearmirane betonske ploče obale te je Grad Šibenik povukao sva planirana sredstva.

Projektom je obuhvaćena sanacija obale u vidu izvedbe betonskog zida, odnosno plombe koja služi kao zaštita od podlokavanja obale djelovanjem mora u ukupnoj duljini od 147 metara, sanacija postojećih i izrada novih betonskih stepenica koje služe kao pomoć pri ulasku u more te postavljanje pripadajućih rukohvata.

Također, površinski je obrađena zaobalna površina u površini od 933 metra kvadratna te iscrtane dječje igre, školica i mlin na zaobalnoj površini. Projektom je obuhvaćena sanacija plaže u Zablaću, koja je oštećena djelovanjem atmosferskih prilika i mora.

Inače, Grad Šibenik prijavio je projekt „Saniranje pomorskog dobra u Zablaću“ na javni Poziv za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra kojeg je objavilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za ovaj projekt su odobrena sredstva u iznosu od 390.000,00 kuna.

Grad Šibenik

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.