1 min. čitanja

Doneseno rješenje o privremenom otvaranju luke Sali, ali postoji i nekoliko uvjeta

Doneseno rješenje o privremenom otvaranju luke Sali, ali postoji i nekoliko uvjeta
Foto: ŽLU Zadar

SALI – Ispostava lučke kapetanije u Salima, na zahtjev Županijske lučke uprave Zadar, donijela je rješenje o privremenom otvaranju luke otvorene za javni promet lokalnog značaja – Sali, tijekom izvođenja 1. faze radova na dogradnji luke.

Odluka o privremenom otvaranju luke bit će na snazi do početka izvođenja druge faze radova, koja je predviđena nakon završetka turističke sezone.

Zahtjevu za privremenim otvaranjem luke prethodilo je rješenje o ispunjenju uvjeta sigurnosti plovidbe tijekom izvođenja radova, izdano od strane Lučke kapetanije Zadar. Navedeni uvjeti formirani su kroz Studiju sigurnosti plovidbe koju je naručila Županijska lučka uprava Zadar kako bi udovoljila zahtjevima lokalnog stanovništva te smanjila utjecaj radova na komercijalne aktivnosti tijekom turističke sezone.

UVJETI PLOVIDBE:

1. Tijekom izvođenja radova dopuštena je plovidba brodica i jahti plovnim putom koji se proteže između plutača lateralnog sustava odnosno istočno i južno od posebnih oznaka – žutih plutača.

2. Tijekom izvođenja radova dopuštena je plovidba brodica i jahti dužine do 12,00 metara, do 4,00 metara širine i gaza do 2,5 metara.  Brodice i jahte između 8,00 i 12,00 metara prilikom uplovljavanja trebaju voditi posebnu pažnju na vremenske uvjete i manevarske posebnosti plovila. Pridržavanje pravila plovidbe i ograničenja dubine prilikom uplovljavanja i isplovljavanja te za vrijeme plovidbe u označenom plovnom putu i slobodnom kretanju u luci u odgovornosti je voditelja/zapovjednika broda.

3. Uplovljavanje i isplovljenje je dopušteno samo tijekom danjeg svijetla, korištenjem plovnog puta označenog lateralnim oznakama i posebnim oznakama.

4. Tijekom izvođenja radova na dogradnji luke Sali u području luke odnosno na prilaznim plovnim putovima dopuštena je plovidba najvećom brzinom od 3,00 čvora.

5. Prednost pri plovidbi imaju brodice, jahte koje isplovljavaju iz luke.

6. Iznimno, u slučaju opasnosti po zdravlje i život ljudi, dopušteno je uplovljavanje brodicama i jahtama i tijekom noći uz posebnu pažnju.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.