1 min. čitanja

DOMOVI ZDRAVLJA BOLUJU Kronični nedostatak kadra u Istri!

DOMOVI ZDRAVLJA BOLUJU Kronični nedostatak kadra u Istri!
Foto: Pexels/Screenshot(YouTube)

Istarski domovi zdravlja i dalje vode bitku s nepostojanjem radnika i to ne samo medicinskog usmjerenja. Proteklih je dana, naime, ova zdravstvena ustanova otvorila natječaj za zapošljavanje na određeno i neodređeno čak 64 djelatnika.

U Poreču i Umagu traže se specijalisti medicine rada i sporta, a u potonjem je potreban i jedan fizijatar, no najtraženiji su svakako liječnici opće medicine, koji se u Buzetu, Labinu, Pazinu, Puli i Umagu traži ukupno deset.

Uz liječnike, trajno zaposlenje nudi se i za tri magistra farmacije i četiri magistra medicinske biokemije, nedostaju zatim i laboratorijski tehničari na određeno vrijeme, a da kronični nedostatak medicinskih sestara ne jenjava, govori i činjenica da ih se i ovog puta traži čak 17.

Foto: Pexels

Od ukupnog broja ponuđenih radnih mjesta, čak 43 su oglašena za privremeno zapošljavanje, a među njima su se, uz brojna liječnička mjesta, našla i tri njegovatelja, sedam spremačica i djelatnici u administraciji, javlja Istra24.

Uz sve to dolazi nam naporna i "prekrcana" sezona, A turističke ordinacije ove su godine zamišljene u Labinu, Poreču, Puli, Rovinju i Umagu. Za svaku se traže po dva liječnika i dvije medicinske sestre, a ponuđen im je ugovor o radu u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna.

Kako bi privukli djelatnike, u IDZ-u su odlučili liječnicima ponuditi i smještaj! Na natječaju za posao prednost se neće davati liječnicima koji su već obavljali ovaj posao, već su svi dobro došli - jer nikoga naprosto izgleda nema.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.