2 min. čitanja

Zadar izabran za domaćina svjetskog kongresa sportskog turizma

Zadar izabran za domaćina svjetskog kongresa sportskog turizma
Foto: Pixabay

ZADAR - Drugo izdanje svjetskog kongresa sportskog turizma održat će se u Zadru koji je izabran radi bogate sportske tradicije i turističke ponude. Kongres je svakako prilika za bolje pozicioniranje Hrvatske u sportskom turizmu.

Drugo izdanje svjetskog kongresa sportskog turizma održat će se 26. i 27. travnja u Zadru, a sporazum o tome u četvrtak su potpisali ministrica Nikolina Brnjac i glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Zurab Pololikashvili, priopćilo je Ministarstvo turizma i sporta.

- Iznimno je zadovoljstvo što će Hrvatska biti domaćin ovako važnog međunarodnog događaja i hvala Svjetskoj turističkoj organizaciji na izvrsnoj suradnji - poručila je ministrica iz Madrida gdje je u radnom posjetu zbog sajma Fitur i sastanaka u UNWTO-u.

Sportski turizam jedan je od najbrže rastućih posebnih oblika turizma te ga je Ministarstvo u svojim strateškim aktivnostima prepoznalo i kao predvodnika razvoja turističkih destinacija, dodala je.

Podsjeća da je sportski i aktivni turizam istaknut također u novoj Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. kao važan potencijal za razvoj cjelogodišnjeg i teritorijalno uravnoteženijeg turizma. Kongres smatra i prilikom za još bolje pozicioniranje Hrvatske u sportskom turizmu.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić naglašava da povjerenje UNWTO-a u odabiru Hrvatske za domaćina i suorganizatora tog međunarodnog skupa potvrđuje status i ugled Hrvatske kao kvalitetne turističke i sportske destinacije.

Najavio je da će se za taj kongres u Hrvatskoj pripremiti kvalitetan i bogat program za sudionike, a njih više od 300 iz svijeta okupit će se u Zadru 26. i 27. travnja 2023., uz napomenu da je Zadar izabran radi bogate sportske tradicije i turističke ponude.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Zadar je ove jeseni jedna od najpoželjnijih destinacija u Hrvatskoj
Zadar je ove jeseni jedna od naših najpoželjnijih obalnih turističkih destinacija. Ne zaostaju ni drugi gradovi i mjesta u Zadarskoj županiji. Ondje je u prva 2 tjedna listopada ostvareno gotovo 180.000 noćenja. Osim povijesnih znamenitosti i drugih atrakcija, goste sve više zanima sportski…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.