1 min. čitanja

DOLAZI ZIMA Uživajte u suncu jer stiže nova kiša i olujno jugo – Posebno na udaru Dalmacija

DOLAZI ZIMA Uživajte u suncu jer stiže nova kiša i olujno jugo – Posebno na udaru Dalmacija
Photo: Boris Kačan

Na Jadranu će još danas biti sunčano, a već sutra stižu nove oborine, ponegdje i obilne te ponovno olujno jugo. No meteorolozi tvrde da će sutrašnji udar vlage biti ništa naspram Genovske ciklone koja se polako približava našoj obali.

Dok većina Hrvatske danas uživa u sunčanom, ali prohladnom danu, polako nam se približava nova ciklona koja će na Jadran donijeti jako jugo, grmljavinu te obilnu kišu, koja bi ponegdje mogla pasti i više od 100 mm po četvornom metru, javlja Istramet.

Najviše kiše sutra se očekuje u Dalmaciji gdje postoji opasnost od poplava. Posebno upozorenje DHMZ je izdao za splitsku i dubrovačku regiju gdje se, osim obilnih oborina, očekuje i olujno jugo.

Posebno upozorenje DHMZ je izdao za splitsku i dubrovačku regiju gdje se, osim obilnih oborina, očekuje i olujno jugo.

Istramet ističe da glavnina pogoršanja vremena stiže krajem nedjelje kada stiže nova hladna fronta uz produbljivanje ciklone u Genovskom zaljevu, koja će gorskim predjelima donijeti snijeg.

Foto: Istramet

S daljnjim zahladnjenjem krajem nedjelje snijeg će pasti i u Gorskom kotaru te vrlo vjerojatno i u istarskom gorju, odnosno na Učki i Ćićariji. Očekuje nas izraženo zahladnjenje, što nije ništa neobično za početak klimatološke zime.

Inače, hladnije vrijeme i snijeg očekuje i velik dio Europe, a naročito obilne količine pasti će na Pirenejima i u zapadnim Alpama.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.