2 min. čitanja

Događanje 'Kruzing turizam u Zadru i Zadarskoj županiji'

Događanje 'Kruzing turizam u Zadru i Zadarskoj županiji'
Foto: Unsplash

ZADAR - Sveučilište u Zadru u petak u Gaženici organizira događanje naziva 'Kruzing turizam u Zadru i Zadarskoj županiji'. Cilj događanja jačanje je suradnje sudionika u destinaciji.

Događanje 'Kruzing turizam u Zadru i Zadarskoj županiji' održat će se 3. ožujka 2023. u Putničkoj luci Gaženica s početkom u 17 sati i 45 minuta.

Grad Zadar i Zadarska županija imaju veliki potencijal postati prepoznatljiva i važna destinacija u kruzing industriji na Jadranu i Mediteranu, a ovo događanje okuplja relevantne sudionike i ostalu javnost.

Osim toga, cilj događanja jačanje je suradnje sudionika u destinaciji, bilo da se radi o pomorskom, gospodarskom, turističkom, obrazovnom i javnom sektoru.

Jasnom komunikacijom, zajedničkom strategijom i osobnom posvećenošću svih uključenih moguće je promišljati o Zadru i Zadarskoj županiji kao održivoj kruzing destinaciji s modernom infrastrukturom, koja će donijeti koristi cijeloj lokalnoj zajednici.

Razgledat će se suvremeni terminal za prijem kruzing turista, nakon čega slijedi edukativni program vezan uz kruzing industriju u svijetu i Hrvatskoj te razvoj lučke infrastrukture kao preduvjeta za razvoj kruzing turizma, ali i lokalnog prometa.

Osim toga, bit će izložena iskustva vezana uz organizaciju izleta koji povezuju kruzing turizam i zaleđe, s obzirom na njihov značaj u podizanju atraktivnosti i doživljaja same kruzing destinacije.

Sveučilište u Zadru partner je na projektu 'Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow' (TAKE IT SLOW). Projektom se, među ostalim, nastoji razviti pametan i učinkovit okvir za upravljanje, marketing i promociju u turizmu te omogućiti transfer tehnologija i znanja dionicima na lokalnoj, regionalnoj i EU razini.

U duhu projekta, a u suradnji sa Zadar Cruise Port - Putnička luka Gaženica i Lučkom upravom Zadar, Sveučilište u Zadru organizira ovo edukativno događanje.

Sveučilište u Zadru svoj je fokus u projektu usmjerilo povezivanju razvijenih obalnih destinacija sa zaleđem što je, u konačnici, i cilj kruzing turizma destinacije, prenosi Antena Zadar.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Povratak kruzera na Jadran, ali još ne kao 2019. godine
Osamdeset i dva velika strana kruzera uplovila su tijekom 2022. u hrvatsku, ostvarivši 632 kružna putovanja, što je 224 putovanja više nego 2021., ali još uvijek 13 posto manje nego 2019. godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS) koji pokazuju i velik lanjski rast broja putnika na kruzer…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.