1 min. čitanja

Doček na najvišoj razini - Istrijani novu 2024. pozdravili s vrha Učke!

Doček na najvišoj razini - Istrijani novu 2024. pozdravili s vrha Učke!
Foto:Screenshot/Facebook(Istra24)

Stotinjak je slavljenika Novu godinu pozdravilo s visine od 1396 metara! Novogodišnji uspon na Vojak jedan je u nizu od 150 pohoda koji se planiraju ove godine.

S najvišeg vrha Učke pogled puca na Istru, Kvarner i ljepotu koja oduzima dah. Znaju to dobro ljubitelji planinarenja koji već 4 desetljeća točno u podne Novu godinu dočekuju na ovom čarobnom mjestu, piše Istra 24.

Cijeli pothvati nosi naziv "Mlado leto na Vojaku" i tradicionalno ga organiziraju liburnijska planinarska društva suštinski vezana za ovu planinu, PD "Opatija", PD "Knezgrad" iz Lovrana te PD "Lisina" iz Matulja.

Upravo su oni "krivci" za ispijanje toplog čaj sa s rumom, kuhanog vina i ukusne zalogaje koji su planinare dočekali na vrhu Učke.

Iako je vremenska prognoza prijetila obilnom kišom planinari sa svih strana Istre, Liburnije i Kvarnera, našli su se dakle prvog dana Nove godine točno u podne na ovom spektakularnom dočeku.A ove su im se godine na vrhu pridružili i planinari iz Zagreba. Jer, tko ne želi započeti godinu pogledom s Učke!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.