1 min. čitanja

"DOBAR POSAO IZ ITALIJE" Talijanski kriminalci prali su novac u Labinu!

"DOBAR POSAO IZ ITALIJE"  Talijanski kriminalci prali su novac u Labinu!
Foto: Screenshot/YouTube

Na adresi Trg labinskih rudara 4 nalazi se sjedište brojnih tvrtki u vlasništvu talijanskih državljana. Mnoge od tih tvrtki osnovane su samo s jednim ciljem - oprati ilegalno stečen novac u Italiji, javlja Istra24!

Ljudi vole vjerovati u čuda, no nerijetko ona završe kobno po novčanik!

Na spomenutoj adresi između ostalih, registrirane su i tvrtke D.R.G. Consulting j.d.o.o., Titanium business i Titanium diamonds. U svim tvrtkama kao suvlasnik je naveden Gianni Da Ros, nekada poznati talijanski profesionalni biciklist čija je obećavajuća karijera prekinuta doping aferom u kojoj je kažnjen s 20 godina zabrane bavljenja biciklizmom. 

U tvrtki Titanium Diamonds osim Da Rosa kao vlasnici su navedeni i Erika Lecca i Valentino Deidda. Svi troje dovode se u vezu s mega financijskom prijevarom u kojoj su stotine lakovjernih Talijana, većinom stanovnika Sardinije, olakšani za milijune eura.

Prijevaru je vodio Roberto Diomedi koji je ljudima obećavao pet posto mjesečne kamate na uložen iznos. Diomedi je, između ostalog, najavljivao da će u Brazilu izgraditi novi stadion za nogometni klub Santos. U tu se svrhu čak i slikao s najboljim nogometašem svih vremena Peleom, i tadašnjem predsjednikom Sanotosa José Carlos Peresom.

Privučeni nogometnom zvijezdom i brzom zaradom, stotine Talijana uložili su ušteđevine koje su onda ukradene kroz mrežu tvrtki u raznim zemljama. Prema pisanju talijanskih medija, kroz ovu Ponzijevu shemu ukradeno je oko pet milijuna eura. Dio tog novca završio je i u Labinu u praonici novca iz snova - labinskom Dreamlandu, utočištu talijanskih kriminalaca!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.