2 min. čitanja

Do sad najmasovnija biciklijada “Od Branimira do Branimira” održat će se u subotu sa startom u Zadru

Do sad najmasovnija biciklijada “Od Branimira do Branimira” održat će se u subotu sa startom u Zadru
Foto: Visit Nin / Facebook

Dugo najavljivana biciklijada “Od Branimira do Branimira”, Zadar-Nin-Zadar, 12-ta po redu, održat će se u subotu, 7. svibnja, u vremenu od 10 do 14 sati.

Prijave za biciklijadu će trajati do petka, 6. svibnja. Samom prijavom sudjeluje se u nagradnoj igri u kojoj se može osvojiti bicikl te ostale vrijedne nagrade.

Kao i obično tijekom biciklijade osiguran je nadzor, kao i tehnička pomoć.

Sudionici moraju doći na biciklijadu s ispravnim biciklom i po mogućnosti servisiranim prije same biciklijade. Svi sudionici na startu će dobiti majicu biciklijade i sve ih čeka topli obrok, piše Zadarski.hr

– Nadamo se da će nam vrijeme dopustiti da konačno održimo našu, županijsku biciklijadu. Budući da je u nedjelju i utrka “Wings for life”, zbog kojeg će puno gostiju biti u Zadru nekoliko dana ranije, vjerujemo da će se dio njih priključiti i biciklijadi do Nina – komentirao je zadarski župan Božidar Longin.

– Osobno se trudim primjenjivati zdrav način života te svaki slobodan trenutak provodim ili na biciklu ili u šetnji. Svakako sam ponosan što upravo naša županija nosi naziv “Zdrava županija” i što je naš Tim za zdravlje pokrenuo biciklijadu koja je s godinama postala najmasovnija u Hrvatskoj. Uz to, jedina smo Županija koja organizira ovakvu aktivnost čime dokazujemo da nismo isključivo administrativna služba, već da vrlo konkretnim aktivnostima potičemo svoje građane na njegovanje zdravih životnih navika – istaknuo je župan.

– Od početnih stotinjak sudionika, kroz godine smo premašili broj od tisuću biciklista svih životnih dobi. Naša je biciklijada prepoznatljiva po tome što je prvenstveno obiteljska, velik broj sudionika su obitelji s djecom, ali i po tome što je jedna od rijetkih, a možda i jedina, za koju se ne plaća kotizacija za sudjelovanje. Siguran sam da su naši građani nakon dviju pandemijskih godina željni ovakvih događanja. Tijekom pandemije mnogi su ponovo otkrili rekreaciju i boravak u prirodi te sam stoga siguran da će odaziv na biciklijadu biti velik. Još jednom pozivam sve da nam se priključe – poručio je Božidar Longin.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.