2 min. čitanja

Dječji tjedan obilježava se u Dubrovniku, Zadru, Poreču i Puli

Dječji tjedan obilježava se u Dubrovniku, Zadru, Poreču i Puli
Foto: Pixabay

Tradicionalna manifestacija Dječji tjedan održava se diljem Hrvatske pod motom "Ljubav djeci prije svega" i to od 3. pa sve do nedjelje 9. listopada. Dječji tjedan uvijek se obilježava u prvom punom tjednu listopada. Tom prigodom gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica primili su u Velikoj vijećnici predstavnike Društva naša djeca Dubrovnik i Dječjeg gradskog vijeća.

Gradska uprava posebnu pozornost posvećuje upravo djeci i onim najmlađima. Fokus djelovanja usmjeren je na realizaciju projekata i sadržaja (parkova, igrališta) primjerenim i uređenim za mlade naraštaje. Grad Dubrovnik teži stvaranju jedne kvalitetne sredine koja će djeci omogućiti lijepo, sigurno i sretno odrastanje.

Ovogodišnje obilježavanje Dječjeg tjedna posvećeno je igri i zajedničkoj aktivnosti pod nazivom "Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči! a sve u svrhu podizanja opće svijesti o važnosti,  položaju i afirmiranju djece u lokalnoj zajednici i društvu, piše DubrovnikPortal.

Gradska knjižnica u Zadru je također puna događanja za vrijeme Dječjeg tjedna, od organiziranja Lego dana gdje će djeca pokazati svoju kreativnost u slaganju kockica i svojim radovima ukrasiti Dječji odjel, preko posjeta Knjižnici učenika prvašića iz Ploča uz kreativnu radionicu, pa sve do čitanja poezije i izrađivanja panoa s motivima ljubavi i prijateljstva.

Dječji tjedan donijet će razne aktivnosti i za porečke mališane. Održat će se tradicionalni posjet gradonačelnika svim porečkim prvašićima uz poklon za učiteljice te prigodne majice za sve. U srijedu, 5. listopada više od 420 djece i to učenika prvih razreda svih porečkih osnovnih škola i djeca u dobi 5 i 6 godina iz svih dječjih vrtića, u kazališnoj će dvorani pogledati novu predstavu „Cvrčak i mrav“ pulskog Teatra Naranča, svaka u trajanju oko pola sata, koja je poklon Grada Poreča-Parenzo djeci za ovaj tjedan.

Školarce u Poreču čekaju brojna događanja poput izleta, koncerta na otvorenom, upoznavanja sa knjižnicom, tržnicom i drugim javnim, potom pripremanjem prigodnih zdravih jesenskih jela, ali i razgovorom i upoznavanjem s dječjim pravima, pisanjem pisama, porukama podrške i prijateljstva, crtanjem i druženjem…

Foto: Grad Poreč

Za Pulske mališane aktivnosti se održavaju pod zajedničkim nazivom Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!

Dječji se tjedan obilježava u organizaciji Saveza društava "Naša djeca", ustanove koje se bave odgojem i obrazovanjem redovito se uključuju u aktivnosti obilježavanja Dječjeg tjedna pa tako i Dječja knjižnica, gdje će se i ove godine održati raznovrstan program namijenjen najmlađim članovima.

Cilj manifestacije, čiji je višegodišnji moto Ljubav djeci prije svega, je promicanje dječjih prava na različitim razinama, usmjeravanje pozornosti javnosti prema pravima i potrebama djece, kao i usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.