2 min. čitanja

Dječak zaspao u kontejneru pa završio 1.600 nautičkih milja dalje

Dječak zaspao u kontejneru pa završio 1.600 nautičkih milja dalje
Foto: Unsplash

SVIJET - U srijedu ujutro, lučkog radnika u Maleziji dočekala je nesvakidašnja situacija kada je, pregledavajući teret koji je iskrcavan s kontejnerskog broda, u jednom od kontejnera pronašao dječaka.

Vlasti ne vjeruju da je riječ o ilegalnim aktivnostima, već je dječak jednostavno zaspao u krivo vrijeme na krivom mjestu.

Trebala je to biti samo još jedna uobičajena srijeda za lučkog radnika u Port Klangu. No, pregledavajući kontejnere, odjednom je začuo tiho kucanje koje je dopiralo iz jednog od kontejnera. Radnik je zatim u njemu pronašao dječaka “u teškom fizičkom stanju stanju” te odmah pozvao policiju, prenosi Pomorac.hr.

No, prvotne sumnje u trgovinu ljudima ubrzo su odbačene kada je dječak policiji ispričao da je u brodskom kontejneru završio dok se igrao s prijateljima u luci Chittagong u Bangladešu. Rekao je da je zasigurno zaspao u kontejneru, a kada se probudio, otkrio je da je kontejner zatvoren.

Ono čega dječak nije bio svjestan je da je prazni kontejner potom ukrcan na kontejnerski brod od 21.500 dwt pod zastavom Maršalovih otoka. Vjeruje se da je pet dana proveo zaključan i ukrcan zajedno s ostalim kontejnerima na ovaj brod od 1.800 TEU.

Kontejnerski brod 'Integra', dug 171 metar, isplovio je iz Chittagonga 12. siječnja te preplovio otprilike 1.600 nautičkih milja do Port Klanga u Maleziji, gdje je uplovio 15. siječnja. Iskrcaj je započeo 17. siječnja, nakon kratkog zadržavanja na sidrištu.

Društvenim mrežama kruže fotografije i video zapisi dječaka kako izlazi iz kontejnera, a s njim razgovara policija dok mu pomoć pružaju lučki radnici i medicinski tim. Dječak je zatim prebačen u bolnicu.

- Smatramo da ovdje nije riječ o trgovini ljudima jer je prvotnom istragom utvrđeno da je dječak sam ušao u kontejner, gdje je zaspao. Zatim je prevezen u Maleziju - kazali su iz policije. Sada je stabilno, a njegove dokumente će srediti Imigracijska služba.

Dječak će se kući najvjerojatnije vratiti istim brodom kojim je i stigao.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U ITALIJI OTKRIVEN BRODSKI KONTEJNER S 1,1 TONE KOKAINA: Je li trebao stići u Ploče? | | Morski HR
U talijanskoj luci Gioia Tauro na jugu Italije otkriven je brodski kontejner s više od 1,1 tone kokaina, objavio je talijanski dnevni list La Repubblica. Kokain je bio skriven u teretu banana koji je
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.