1 min. čitanja

Divovske meduze nasukale se na opatijskoj Slatini: “Ima klobuk od sigurno pola metra…”

Divovske meduze nasukale se na opatijskoj Slatini: “Ima klobuk od sigurno pola metra…”
Foto: Facebook

OPATIJA – Četiri velike meduze u opatijskom akvatoriju, na pješčanom dijelu opatijskog kupališta Slatina našle su se za vikend uhvaćene kamerama mnogobrojnih turista i šetača gradom. Najveću pažnju izazvale su među prvim kupačima, a posebno je atraktivna bila ona koja se nasukala u pijesku, čiji klobuk ima promjer od gotovo pola metra, piše Novi list.

– Ovakve divovske meduze nisam do sada imala priliku vidjeti u Opatiji. Svi ih fotografiraju, no kupači, među kojima ima i djece, kreću se po plićaku oprezno, jer se o njima ne zna puno. Bolje ih je ne dirati, jer makar su lijepe, mogle bi i opeći, nikad ne znaš – primijetila je opatijska pjesnikinja Marina Česen, kuma Opatijskih kukala koji su se danas odlučili na još jedno kupanje na Slatini u podne.

Foto: Facebook

Uz četiri velike meduze koje su danas postale prava subotnja atrakcija, kuma Opatijskih kukala je, pridruživši se “morskoj kumpaniji” počastila publiku i novim stihovima.

– Dan prije Vazma odlučila san se z mojmi kukali va more hitit i šnjimi vragat. Pa će nan budi ki ko kuhano jaje dat. Za goste i prijateli to se storilo, da bi v’ Opatije čin veseleje bilo – napisala je Česen.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Na jednoj od gradskih plaža u Puli, pažnju plijenile meduze
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.