1 min. čitanja

Direktorica klaonice kraj Splita iz koje su pobjegli bikovi ljuta na Prijatelje životinja: "Nazvali su ih Mirko i Slavko, tako mi se zove svekar!"

Direktorica klaonice kraj Splita iz koje su pobjegli bikovi ljuta na Prijatelje životinja: "Nazvali su ih Mirko i Slavko, tako mi se zove svekar!"
Foto: Ilustracija

Nakon dva dana potrage za dva mlada bika koja su su pobjegla iz klaonice u Kaštel Sućurcu, jedan od njih ipak je pronađen tijekom subotnjeg jutra na obroncima Kozjaka dok je drugi još na slobodi.

Potvrdila nam je to i Danijela Šarić, direktorica tvrtke "Škokić‘" iz koje su bikovi pobjegli, kazavši nam samo kratko da drugog još traže po Kozjaku, piše Slobodna Dalmacija.

Našla se malo uvrijeđena objavom Prijatelja životinja na njihovoj internetskoj stranici koji su mlade bikove nazvali "Mirko i Slavko" i to zato jer je Mirko ime njenog svekra, pa smatra da to nije baš primjerena objava.

Prijatelji životinja odbjegle su bikove nazvali Mirko i Slavko jer vjeruju da, unatoč teškim žrtvama i gotovo nikakvoj šansi za preživljavanjem, uvijek postoji nada za pravdu i slobodu. Kako kažu, vjeruju "da će se jednom ovaj krvavi rat završiti, a klaonice postati dio prošlosti, koje ćemo se prisjećati s gnušanjem".

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

U Kaštelima pobjegla dva bika, građani se pozivaju na oprez!
KAŠTEL SUĆURAC - Splitska policija zaprimila je informaciju da su danas tijekom jutra iz pogona za preradu mesa na adresi Put Strinja, na području Kaštel Sućurca pobjegla dva mlada bika. O događaju smo obavijestili Veterinarsku inspekciju i izašli na teren, obaviješten je i HGSS kako bi se obavio pregled terena
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.