1 min. čitanja

Dio osnovnih škola u Dubrovniku same će pripremati zdrave obroke za svoje učenike

Dio osnovnih škola u Dubrovniku same će pripremati zdrave obroke za svoje učenike
Foto: Pixabay/Ilustracija

DUBROVNIK - Dio osnovnih škola u gradu Dubrovniku koje imaju kuhinju od idućeg tjedna kreću s organiziranim obrocima za svoje učenike.

Ovakva odluka donesena je nastavno na Uputu Ministarstva znanosti i obrazovanja koju je Grad Dubrovnik zaprimio ovaj tjedan te će škole, sukladno svojim kapacitetima, same pripremati zdrave sendviče za učenike dok se ne provedu postupci nabave.

Od ponedjeljka 9. siječnja s obrocima kreću škole Ivana Gundulića, Montovjerna i Marina Držića, dok će škole u Mokošici i Lapadu krenuti od tjedna 16. siječnja.

One škole koje ne posjeduju kuhinju, a to su OŠ Marina Getaldića i OŠ Orašac, za sada neće imati organizirane obroke za svoje učenike, s obzirom na postojeća prostorna ograničenja za pripremu i posluživanje hrane te će se morati pričekati provedba postupka nabave.

Uzimajući u obzir zakonske rokove ovaj se postupak može provesti najranije kroz 20-ak dana te bi do 1. veljače sve škole u gradu Dubrovniku trebale imati organiziranu besplatnu prehranu za učenike.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske donijela je 29. prosinca 2022. odluku o sufinanciranju troškova prehrane za učenike osnovnih škola u iznosu od 10 kuna dnevno, a škole su, zajedno s osnivačima, dužne provesti organizaciju prehrane na terenu.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.