1 min. čitanja

Diljem Kaštela divljaci oštetili skulpture Srce - izvor života

Diljem Kaštela divljaci oštetili skulpture Srce - izvor života
Foto: Portal Grada Kaštela

KAŠTELA - Iako su skulpture Srce – vrtlog života postavljene prije tek nekoliko mjeseci, već se na njima mogu vidjeti tragovi oštećenja. Sedam skulptura postavljenih diljem Kaštela našle su se na meti vandala i rijetko je koje srce ostalo očuvano u izvornom obliku.

Srce u Štafiliću, koje se nalazi pored kule Nehaj, još uvijek stoji u prvotnom obliku. Na Novljanskom srcu, pored Đardina, nedostaju dva prva slova a na srcu u Starome, na plaži Pajićevo, nedostaje drugo slovo. U Lukšiću se nalaze dva srca, ono u Rušincu, koje je posvećeno Miljenku i Dobrili, i drugo u Novom parku kojem također nedostaje jedno slovo. U Gomilici pak nedostaje pretposljednje slovo, a u Sućurcu je netko skinuo sva slova sa srca i ispod napisao crnim markerom – Sućurac, vjerojatno se referirajući na dihotomiju Sućurca i ostatka Kaštela. Kako smo već pisali, u Kambelovcu srce nije ni postavljeno, piše Portal Grada Kaštela.

Foto: Portal Grada Kaštela

Srca, koja su predstavljena kao skulpture koje pozivaju na fotografiranje i ujedno šire brand grada Kaštela preko fotografija na društvenim mrežama, u nadolazeću sezonu ulaze nespremna.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.