1 min. čitanja

DHMZ: Upozorenje za riječko, splitsko i dubrovačko područje

DHMZ: Upozorenje za riječko, splitsko i dubrovačko područje
Foto: Arhiv

Pretežno je vedro duž obale, tmurnije u unutrašnjosti gdje ima i slabog snijega. Slabe oborine može biti i u nastavku dana, većinom na kontinentu, duž obale će se zadržati suho, eventualno prema otvorenom moru može pasti koja kap kiše.

Vjetrovito je na Jadranu, bura olujne jakosti na udare otežava promet prema posljednjem izvješću HAK-a. A vjetar pojačava osjet hladnoće. Trenutno je, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Stoga ne čudi da je na snazi upozorenje na hladni val. Prema upozorenju DHMZ-a, opasnost je danas velika za riječko, splitsko i dubrovačko područje.

U hladnom valu ostajemo veći dio tjedna, no s četvrtkom završava dugotrajnija burna epizoda na Jadranu, gdje će svakako biti ugodnije slabljenjem vjetra, , prognozira Tea Blažević za N1

Prema kraju tjedna postupno će biti manje hladno, od vikenda i osjetno toplije. Ipak, za vikend slijedi i naoblačenje, stoga u nedjelju treba računati na oborinu, uglavnom prolaznu kišu u unutrašnjosti, no ponovno će zapuhati i bura na Jadranu.

U novom tjednu temperature će lokalno rasti desetak stupnjeva.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.